Acasă Social În comuna Săcele din judeţul Constanţa au fost finalizate măsurătorile pentru cadastarea...

În comuna Săcele din judeţul Constanţa au fost finalizate măsurătorile pentru cadastarea proprietăţilor

444
0

Dan MIHĂESCU ■

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa a finalizat, luni 18 iulie a. c. lucrările de măsurare a proprietăților din comuna SĂCELE, județul Constanța, în vederea intabulării, a declarat Veronica Măndilă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor din Unitatea Teritorial Administrativă (UAT) SĂCELE, au fost măsurate gratuit pentru cetățeni, 6.555 de imobile, cu suprafața totală de 14.421,5166 de hectare, lucrările de cadastru general fiind finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

„În prezent, din totalul de 70 de UAT din județul Constanța, patru sunt cadastrate integral (Gârliciu, Ghindărești, Topalu, Horia), iar în alte 51 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. De asemenea, 21 de comune din județul Constanța beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară. În 16 dintre acestea lucrările sunt în desfășurare, în timp ce pentru alte două comune urmează să fie semnate contractele de prestări servicii. De asemenea, pentru alte trei comune ANCPI va iniția o procedură de licitație pentru achiziția serviciilor de înregistrare sistematică a proprietăților”, a precizat Măndilă.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.