Acasă Utilitare La Constanţa a fost reluată integral distribuţia apei calde pe Magistrala 1

La Constanţa a fost reluată integral distribuţia apei calde pe Magistrala 1

501
0

Nastasia BUTUC ■

Compania Termoficare Constanţa SRL a anunţat luni 5 septembrie, a. c, că încă de duminică a reușit reluarea furnizării apei calde către consumatorii racordați la Magistrala 1 a rețelei de transport (75 de puncte termice), din municipiu, se arată într-un comunicat de presă transmis de operatorul public.

“Ne-am confruntat în ultimele zile cu o succesiune de avarii majore apărute pe rețeaua de transport a agentului termic, după repunerea în funcțiune a pompelor de circulație amplasate în Centrala Electro-Termică (CET) Palas astfel că a trebuit să reparăm succesiv conductele magistrale, iar după operațiunea de încărcare a acestora cu apă ne-am confruntat cu apariția unor noi avarii, a căror amploare nu ne permite să ținem instalațiile în presiune”, se arată în comunicatul Termoficare Constanţa SRL.

În prezent, echipele de reparații angajate de compania de distribuţie a angentului termic lucrează la remedierea avariilor depistate pe Magistrala 2 a rețelei de transport (46 de puncte termice), pentru repunerea în funcțiune și a acesteia.

“Gradul avansat de coroziune al conductelor facilitează apariția avariilor la intrarea sistemului sub presiune, motiv pentru care nu putem preciza deocamdată momentul reluării furnizării apei calde și pentru consumatorii alimentați prin Magistrala 2. Totuşi, vestea bună pentru constănțeni constă în faptul că la această dată proiectele de modernizare a rețelei de transport se află în etapa de execuție și pe parcursul derulării acestora vor fi eliminate toate neajunsurile generate de vechimea conductelor”, subliniază comunicatul Termoficare SRL.

Încă de marţi, 30.08.2022, compania Termoficare Constanţa a început umplerea instalațiilor, după revizia de toamnă, în vederea reluării furnizării apei calde de consum începând cu data de 01.09.2022. În timpul manevrelor de repornire a furnizării apei calde de consum, au apărut avarii de mare amploare pe rețeaua de transport a agentului termic, miercuri, 31.08.2022, ce nu au permis menținerea instalațiilor în stare de funcționare, determinând oprirea CET Palas.

După identificarea avariilor şi decopertarea canalului termic au început reparaţiile pentru repunerea în funcțiune a instalațiilor şi de atunci echipele angajate de Termoficare Constanţa SRL lucrează în program continuu până la repunerea în funcțiune a sistemului de termoficare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.