Acasă FOILETON Sfinţi părinţi şi zone sfinte

Sfinţi părinţi şi zone sfinte

579
0
Sursa:sentinela.ro SpeedyTeo

Luigi FRIGIOIU ■

Preoții sunt un fel de sfinți. În frunte cu mult prea-înaltul Teodosie – Isus din Nazarcea, urmașul lui Isus din Nazaret. Înzestrați cu har divin, popii pot produce miracole. Aduc ploaia, Învierea lui Hristos (Paștele) are loc când vor mușchii lor etc. Totuși, câteva mici diferențe există.

Isus a preschimbat apa în vin, Teo a transformat cutia milei din Arhiepiscopia Tomisului într-un impunător complex turistico-egumenic în localitatea natală Dorna Arini. Minune Dumnezeiască!    

Legenda spune că pe când ar fi văzut într-o parcare câteva măturărese de la Polaris cu obiectul muncii în mână Teodosie ar fi crezut că sunt vrăjitoare călare pe mături trimise de Diavol să-i încurce iţele şi atunci i-a strigat șoferului: “Dă-i la blană!“ și uite așa a zburat el pe A2, la bordul maşinii conduse de fiul spiritual Mihăiţă, ca în F 1 (Formula1)…                                                                                                           

În timp ce Isus Nazariteanul purta o cămașă dintr-o bucată de pânză, cel din Nazarcea are o mantie regală kilometrică cărată de un sobor de supuși. Și dacă Mântuitorul a intrat în Ierusalim pe un măgăruș, Mânăritorul nostru călărește câte 600 de cai frumoși și nărăvași, deodată, cât are putere motorul elegantului Mercedes S Klasse cu care zboară la slujire. Cică întrezărind potenţialul de marketing care s-a ivit Rolls-Royce ia în calcul să înlocuiască cerlebra statuetă “Spirit of Ecstasy”, de pe capotă, cu un galion ce-l figurează pe Nazarceanul plutind în văzduh precum Superman şi depicând aerul cu cârja episcopală căci după cum se ştie, limuzina sa a fost prinsă de radar pe Autostradă cu 235km/oră.

Acuma şi Prea Cucernicul de sfânt părinte Visarion e acuzat că a atins o prea-curvioasă enoriașă în zona intimă. FALS; el a mântuit-o, a încercat o lucrare de îndreptare, poate chiar şi cu mâna ei, o lecuţă! Doar necredincioșii susțin că sfântul părinte Visarion a efectuat un Masaj Erotic. Erotic-NU EROIC, cu siguranță! Pentru că popii sunt adevărați eroi ce luptă zilnic cu ispitele Diavolului. Adică, unui sfânt părinte îi este interzis ceea ce oricărui ginecolog păcătos îi este permis?                                                    

Să mergem la origini la Sfânta Biblie, Cartea Cărților. Zona intima a EVEI, prima femeie, e un loc sacru, o zonă sfântă pentru că acolo e originea vieții pe pământ. E singura zonă binecuvântată de Dumnezeu să fie veșnic născătoare de viață. E motivul pentru care Eva și-a acoperit rodnicia trupului cu o frunză de viță de vie – simbolul rodniciei pământului.

Domnul Dumnezeu le-a zis domnului Adam și doamnei Eva: “Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul!” Practic, Zona Intimă e locul unde păcatul se transformă în bine-facere. E un loc de INTRARE în PARADIS dar și de IEȘIRE! O scurtătură pământeană spre fericirea cerească! Noi, românii, suntem un popor evlavios, cu credință în Dumnezeu. Părintele Visarion a avut în față o cucernică îmbrăcată în costumul Evei. Prea-sfinția sa, “trimisul Domnului” pur și simplu, a bătut la Poarta Raiului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.