Acasă Utilitare Primăria Valu lui Traian investeşte în sănătatea şi educaţia elevilor

Primăria Valu lui Traian investeşte în sănătatea şi educaţia elevilor

384
0

Veștile bune continuă! În luna noiembrie 2022 școlile din localitatea Valu lui Traian vor beneficia de materiale sanitare și de protecție împotriva COVID, în cadrul proiectului “Consolidarea capacității unităților școlare din comună Valu lui Traian în vederea gestionării situației pandemice generate de virusul SARS-CoV2”, informează o postare de pe pagina de facebook a primăriei.

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea desfășurării activității școlare pentru elevii din școlile amplasate pe rază teritorială a Comunei Valu lui Traian, în condiții de siguranță, printr-o serie de măsuri de prevenire a transmiterii virusului SARS-Cov-2, pentru a evita o creștere rapidă a numărului de cazuri de infecție.

Redeschiderea școlilor amplasate pe rază Comunei Valu lui Traian, în condiții de siguranță, necesită o largă asumare în societate și responsabilitatea tuturor celor implicate în vederea respectari normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp și diminuării răspândirii potențiale a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Pentru a permite acest lucru, proiectul prevede achiziționarea de echipamente/ dispozitive de protecție medicală și asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, respectiv: măști de protecție pentru elevi și profesori, dezinfectant pentru mâini, dezinfectant suprafețe, dispenser senzor, săpun lichid, mănuși de unică folosință, combinezon impermeabil protecție, pubele colectare selectivă și lămpi UV-C sterilizare aer.

Pe lângă o informare corectă a elevilor și profesorilor privind regulile generale de respectat în vederea prevenirii infecției și răspândirii cu virusul SARS-Cov-2, o dată cu achiziționarea lămpilor UV-C se vor putea dezinfecta încăperile/ sălile de clasa cu lumina ultraviolet ce are eficientă până la 99.99% împotriva  bacteriilor, virusurilor și a mucegaiului din încăperi.

Obiectivul proiectului este în concordanță directă cu obiectivul general al ghidului solicitantului din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Scopul proiectului este de crea condiții de siguranță în vederea redeschiderii școlilor din Comună Valu lui Traian prin achiziționarea de echipamente/ dispozitive de protecţie medicală şi asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât să se poată limita răspândirea virusului și diminua riscul de propagare a infecției cu SARS – COV-2 în cadrul unităților de învățământ.

Proiectul contribuie la indicatorul de rezultat al POIM 2S132 – Capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecþie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare. Indicatorul este unul calitativ: Înainte deintervenþia POIM: NU; Ulterior intervenþiei POIM: DA. Pentru a se atinge obiectul general al proiectului și mai ales scopul și rezultatele acestuiaeste necesar să se identifice obiectivele specifice ale acestui proiect-obiective care sunt în strînsă legătură cu activitățile proiectului și cu acțiunile întreprinse pentru realizarea acestor activități. Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

1. Achiziția și dotarea unităților de învățământ cu echipamente de protecție: 245310 măști de protecție pentru elevi și profesori – 150 litri dezinfectant mâini și 200 litri dezinfectant suprafețe, 200 litri săpun lichid, 245990 mănuși de unică folosință -680 combinezoane impermeabile de protecție,6 pubele colectare a materilelor de protecție covid folosite

2. Achiziția a 47 lămpi UV-C sterilizare aer, pentru dezinfectarea

încăperilor/ sălilor de clasa cu lumina ultraviolet împotriva bacteriilor, virusurilor și a mucegaiului.

3. Achiziție 6 termoscanere pentru indertificarea persoanelor infestate care au acces în instituțiile de invamant

4. Achiziție 6 Keypass

5. Achiziție 6 sisteme de alertare depășire valoare temperatura

“Sănătatea, siguranță și dezvoltarea copiilor este obiectiv primordial pentru Administrația Publică Locală. Pentru dezvoltarea armonioasă a tuturor copiilor din localitate , ne vom implică continuu pentru a putea să le oferim toate condițiile necesare educației și devzoltării”, a precizat primarul, Florin Mitroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.