Acasă EDITORIAL Când Vodka „Putinka” Limited Edition provoacă delir la Moscova

Când Vodka „Putinka” Limited Edition provoacă delir la Moscova

753
0
Sursa: www.kajstenvall.fi
Sursa: www.kajstenvall.fi

Manuel VLĂDUȚ ■

Războiul era pe vremuri o treabă serioasă, dar în ultimele zile, prin vocea silovikilor şi propagandiștilor ruși, ce se întrec în a lansa tot felul de amenințări la adresa Occidentului – „inamicul de moarte” al Mamei Rusia, nici războiul nu pare să mai fie ce a fost…

O fi din cauza nervilor care cedează la știrile că trupele orcilor pierd teren, sau din cauza „Putinkăi”, vodca de lux lansată sub marca sinistrului de la Kremlin care, băută peste măsură, pare să provoace episoade hilare de „delirium tremens” (demența alcoolică)… Sau, poate că trepădușii ce ling dosul imberb al lui Putler, or fi făcuți la băutură (care la ruși oricum e sport național) și scăpați în cap de popă, la sfântul botez pravoslavnic!

Zic asta pentru că iată ce declamă Kirill Stremousov – oficialul șef-adjunct instalat de ruși la conducerea regiunii „eliberate” Herson, într-un mesaj video:

„Văd munți și văi. Văd râuri și câmpuri. Acestea sunt întinderile Rusiei, aceasta este patria mea mamă. Văd Praga și Varșovia, Budapesta și Bucureștiul. Aceasta este nația rusească. Câte locuri îndrăgite sunt aici!…

Văd pagode în Sri Lanka, văd Coreea și China. Oriunde conduc un tanc este tot pământul meu iubit! Văd râul Amazon, văd și crocodili! Este pământ rusesc, este patria mea mamă! În apropiere sunt piramidele, curg apele bogate ale Nilului, spălând un mal rusesc. Rușii mei, sunt mândru de voi!”, continuă oficialul instalat de ruși în teritoriile ocupate din regiunea Herson aflată în sudul Ucrainei.

Văd Washingtonul într-o vale, văd Dallasul și Texasul! Cât de plăcut este să bei cvas (n.r. o băutură fermentată făcută din secară sau pâine de secară) gustos aici în Rusia! Soarele răsare asupra [orașului] Sydney, un ornitorinc înoată într-un iaz! Imnul începe să răsune într-un difuzor! Îmi voi începe ziua cu imnul rusesc!”, mai exclamă euforic acesta.

„Uitați niște indieni care fumează o pipă și mi-o oferă”, afirmă Stremousov în timp ce în spatele său poate fi văzut un steag cu o svastică pe ea, simbolul având altă conotație în India decât cea cunoscută în Europa și Occident.

„Întreaga lume îi iubește pe ruși în patria mea mamă”

Și ca el, mai sunt destui!  Nu mai departe, fostul Secretar 1 al Consulatului General al Rusiei la Constanța (mai apoi Secretar 1 al Ambasadei Ruse la București…) – Pavel Alekseenko, postează pe pagina sa de socializare ode video-muzicale dedicate mercenarilor Wagner, ucigașii plătiți ai lui Putler…

Diplomatul rus – Pavel Alekseenko

Iată și o traducere aproximativă a textului „glorioasei ode”:

“Membrii trupei războiului sunt îndrăgostiți nebunește! În canonada oratoriului În acest aur al zilelor și repausul nopților precum şi în răgazurile petrecute pe paturile spitalelor, se nasc benzile de foc pentru război … Pentru bătălii fără idile unde, sub strigătele Himerelor, dirijorul Lucifer Controlează zborul Valchiriilor.

Haide, Wagner, joacă-te Crește-ți membrii orchestrei Ridicați cu o lovitură ușoară aripa protectoare rusească a CWK (Compania militară privată Wagner). Membrii trupei războiului nu vor tăcere spre Valhalla! Calea lor este în lumină puternică! Există doar luna pe cer, doar război în inimă și tangoul nebun al morții…

Haide, Wagner, joacă-te! Crește-ți membrii orchestrei! Ridicați cu o lovitură ușoară aripa protectoare rusească a CWK! Membrii orchestrei, soldați ai Rusiei, fie ca harul să fie cu tine! Căzuții noștri, sfinții noștri și armata cerească a lui Dumneze!

 Haide, Wagner, joacă-te Crește-ți membrii orchestrei Ridicați cu o lovitură ușoară aripa protectoare rusească a CWK. Haide, Wagner, joacă-te Crește-ți membrii orchestrei Ridicați cu o lovitură ușoară aripa protectoare rusească a CWK”

Concluziile, trageți-le singuri!…

Asemenea delirante afirmații ar stârni râsul, dacă nu am fi în situația dificilă de a avea un război în desfășurare la granițe, al cărui protagonist principal este chiar agresorul rus… Vă dați seama ce se întâmplă în sufletul „patriotului” rus, spălat pe creier de propagandă și îmbibat total în vodca dătătoare de curaj? Căci așa au ajuns de-a lungul istoriei să-și făurească cea mai întinsă țară de pe glob! Cu sabia-n mână, cu Rusia –mumă în suflet și cu vodca în nas… Și pentru că li s-a permis, sau mai bine zis, pentru că nu a avut cine să li se opună cu adevărat, au cotropit tot ce se putea, ajungând astăzi să creadă că lor li se cuvine și le aparține totul!

Amintesc aici episodul în care Siberia, pustiul înghețat care aparținea populațiilor băștinașe mongolice, a fost luat de atamanul cazac Ermak Timofeevici, după ce l-a învins în anul 1582 pe hanul Irtiș, stăpânitorul Hanatului Sibir

Și pentru că s-a putut, au ajuns încetul cu încetul, între două măceluri și două țoiuri de vodcă, până pe continentul nord-american, luând și Alaska de la vânătorii de elani și foci, întru fericirea maximă a țarului, care bineînțeles că a vândut-o americanilor pe câțiva dolari! Că au vândut-o americanilor pe o nimica toată, nu ar fi nimic! Dar deliciul maxim este că formidabila tranzacție a fost făcută de nimeni altul decât de un ardelean de-al nost’, generalul american de origine română – George Pomuț, care cumpăra pentru America, la 1867, cu 7,2 milioane de dolari, un teritoriu de nu mai puțin de 1.723.000 km², cam pustiu , ce-i drept, dar care se dovedea mai târziu a fi un adevărat El-Dorado, prin bogățiile sale minerale nebănuite de ruși! Ce-i drept, banii s-au dovedit o binefacere pentru bugetul ţarului, căci Rusia trecea prin serioase dificultăţi financiare şi era pândită de pericolul de a pierde Alaska, fără vreo compensaţie, în favoarea Regatul Unit al Marii Britanii, inamicul lor în Războiul Crimeei (1853–1856).

Iar ca circul bețivanilor ex-sovietici – dar cu pretenții de ruși-imperiali, să fie complet, trogloditul președinte al Partidului Comuniștilor din Rusia – Serghei Malinkovici (alt Serghei…), consideră că Alaska ar trebui să revină la Federația Rusă, întrucât a fost „o greșeală politică” care ar trebui reparată…

Președintele Partidului Comuniștilor din Rusia, Serghei Malinkovici

„Transferul Alaskăi către americani este una dintre cele mai mari greșeli geopolitice ale guvernului țarist.

Înțelegerea a fost în mod clar netransparentă, încheiată sub o puternică presiune politică și cu participarea unor agenți de influență din administrația țaristă…

Cu toate acestea, au existat precedente în istoria lumii când teritoriul a fost retrocedat și noi, Rusia, trebuie să ne bazăm pe ele”, a spus el.

Păi măi bețivani mancurți, voi nu știți  că un contract de vânzare-cumpărare odată semnat și plata fiind deja făcută, are putere de lege? Sau la voi nu se pune? Ce instanță internațională credeți voi că vă va da vreodată dreptate? Sau vă bazați pe tancurile alea din anii ’70, pe rachete de croazieră și amenințări nucleare teroriste? Deocamdată, vedem cum vă prăbușiți propriile avioane înarmate peste propriile orașe și cum vă trimiteți la moarte cetățenii mobilizați, neinstruiți, prost hrăniți și echipați! Și cum distrugeți obiective de infrastructură civilă, încălcând orice normă de Drept Internațional Umanitar! Dar toate astea le veți plăti, mai devreme sau mai târziu… Harașo tavarisci!

Bineînțeles că și inimosul și pro-rusul președinte al Uniunii Rutenilor Subcarpatici – Mihai Lauruc, cetățean român-verde, ca și alte cozi de topor românești, de altfel, ține isonul rușilor frați! Iată cu ce se ocupă și ce postează trompeta putiniștilor, referitor la retorica bolnavă a revenirii Alaskăi la Mă-sa Rusia, pe pagina sa de Facebook: Михаило Лаурук

„Comuniștii din Rusia” au calificat transferul Alaskăi către Statele Unite drept o greșeală geopolitică și au cerut începerea lucrărilor pentru retrocedarea teritoriului către Rusia.

Serghei Malinkovici, președintele partidului, a declarat pentru RIA Novosti că afacerea, încheiată în urmă cu 155 de ani, „a fost în mod clar netransparentă, realizată sub o puternică presiune politică și cu participarea agenților de influență din administrația țaristă”.

Partidul a sugerat că aceasta ar trebui „să fie declarată nulă și neavenită mai întâi printr-o decizie a unei instanțe rusești, iar apoi ar trebui să încercăm să convingem instanțele judiciare internaționale de acest lucru.

Mai spune zelosul Lauruc, într-o altă postare pe Facebook: “Am ajuns aici pentru că Zelenski, încăpățânat, nu a vrut să respecte acordul de la Minsk și să permită zonelor autoproclamate independente din Donbas să se federalizeze în cadrul Ucrainei.

Pe ucrainenii de rând însă nu i-a întrebat nimeni.

Vedem cu toții ce se întâmplă, rușii nu glumesc, își apără conaționali oriunde ar fi ei.

Putin este mândria Rusiei !” Oare pe cetățeanul român Lauruc, cât e el de rutean și pro-moscovit, nu-l sancționează nimeni pentru propagandă făcută unui stat agresor?

Pe mine personal, când mă gândesc câți putiniști și pro-ruși, cunoscuți sau necunoscuți, roiesc în jur, mă ia cu dureri de cap…

Vorba prietenului Dan Mihăescu:

“Cu astfel de conaționali, nu ne mai trebuie inamici”

Sursa: www.hotnews.ro , www.newsweek.ro , www.radioromaniacultural.ro

Foto: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.