Acasă Utilitare Valu lui Traian:Lucrări de decolmatare la canalul colector Valea Seacă

Valu lui Traian:Lucrări de decolmatare la canalul colector Valea Seacă

220
0

Primăria Valu lui Traian împreună cu Administraţia Bazinală de Apă (A.B.A.) Dobrogea–Litoral desfăşoareă lucrări în teren pentru decolmatarea şi adâncirea albiei canalului colector Valea Seacă, pentru prevenirea inundaţiilor.

Potrivit purtătoruşui de cuvânt al ABA Dobrogea–Litoral, Marieta Iorga, se lucrează la decolmatarea cursului de apă Valea Seacă ce leagă localităţile Valu lui Traian si Murfatlar din județul Constanța, pe un sector de 2,5 km unde se estimează a se escava cca. 5000 mc.

“Necesitatea efectuarii lucrarilor de decolmatare a cursului de apa Valea Seaca (pe sectorul de extravilan al localitatilor Valu lui Traian si Murfatlar) este data de amploarea inundaţiilor produse în luna august 2022”, a precizat Marieta Iorga.

Cursul de apa Valea Seaca situate în bazinul hidrografic Litoral, are o lungime de 6 km, iar suprafața bazinului hidrografic de 95 km2 şi se varsă în Canalul Dunăre Marea Neagră.

Lucrările propuse, de decolmatare, se realizează pe cursul de apă cu regim de scurgere nepermanent Valea Seacă, aflat sub directa influență a regimului precipitațiilor, în extravilanul localităţilor Valu lui Traian şi Murfatlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.