Acasă Cronica Constanța: Young Revolution 24 a început în Piața Ovidiu pe ritmurile Cargo

Constanța: Young Revolution 24 a început în Piața Ovidiu pe ritmurile Cargo

12282
0
Sursa: Facebook, Liliana Chiriac
Sursa: Facebook, Liliana Chiriac

Luigi FRIGIOIU ■

Motto: AMR (a mai rămas) – 1an!

Și anul ăsta, întregul sezon estival în Piața Ovidiu s-au derulat diverse lălăieli cu pretenții artistice. Majoritatea șușanele penibile, jenante, plătite din bugetul local. Bani sifonați de administratorii municipiului sau județului Constanței în conturile firmelor agreate și întorși în propriile portofele prin metoda “para-ndărăt”, însă, sâmbătă, 30 sept, am putut urmări, în sfârșit, un show de referință. Spectacolul “Young Revolution” a conținut concertele tinerilor artiști constănțeni. Experiment interesant, cu noi sound-uri rock, urmat de recitalul veteranilor de la Cargo.

Proiectul cultural „Ritmul muzicii”, dedicat tinerilor, e organizat de Asociația “Art Music for People”. Pe scenă au urcat două trupe câștigătoare ale concursului din proiect: Tarmm Band de la Palatul Copiilor și Ad-Hoc de la Colegiul de Arte “Regina Maria”.

Sursa: Facebook, Liliana Chiriac

În școală, componenții trupei Ad-Hoc studiază percuție, pian și flaut. Principala lor preocupare e marea muzică, dar elevii au încântat numerosul public cu piese clasice pe ritmuri moderne, rock. De asemenea, au demonstrat că melodiile rock pot fi interpretate cu instrumente clasice, din orchestra simfonică. Cu această demonstrație, adepții conceptul “rock simfonic”, speră să atragă tinerii spre muzica de calitate. Ei sunt: Păun Teodor, Păun Vlad, Frumosu Radu, Mihale Rareș, Tănase Ștefan, Palade Matei, Ardeleanu Sebastian, Neș Cristian, Peicu Ionuț, Sofrone Robert, Chirea Luca, Abdula Emir, Oana Chiriac, Sara Paraschiv, Ionuț Silvestru. Deocamdată, necunoscuți publicului, pot deveni, în viitor, vedetele noastre. Sămbătă au dat o primă probă a telentului lor trecută cu brio în aplauze și Piața Ovidiu a vibrat, în egală măsură, de muzică adevărată și de emoțiile transmise prin reacțiile spectatorilor. Atmosfera a fost demnă de marile concerte rock. Felicitări tinerilor artiști constănțeni!  

Chiar, prezentatorul Cristian Hrubaru de la Rock Fm s-a arătat plăcut surprins de reușita totală a serii muzicale. La rândul său, actualul lider Cargo, Adi Igrișan – “Baciul”, i-a felicitat și le-a mulțumit celor din piață. “Constanța are tineri minunați, în contrast cu aspectul orașului” a declarat “Baciu” privind ruinele modern ce străjuiesc zona la concurență cu edificiile romane.

Sursa: Facebook, Liliana Chiriac

Adi Bărar, fondator Cargo – Întotdeauna, aproape de noi!  

După tinerele speranțe au urmat profesioniștii. Într-un show live de neuitat, legendara trupă Cargo și-a prezentat piesele celebre: „Nu pot trăi fără tine”, „Ziua vrăjitoarelor”, “Ploaia”, “Nu mai am țigări”, “Hora mare pe motoare”, “Batacanda”, Aproape de voi”. Ultima piesă, reprezintă testamentul fondatorului trupei, chitaristul și compozitorul Adi Bărar, plecat dintre noi în 2021.  

“Și de-o fi și eu să mor

Nu vreau să vă întristați   

Să cântați și să dansați, până-n zori   

Și dacă, din când în când,   

O să mă primiți în gând       

Voi fi aproape de voi”.  

Nu din când în când ci întotdeauna, excepționalul om și muzician Adi Bărar va fi alături de noi, mai ales la concertele, “copilului” său de suflet, născut în 1985, trupa Cargo.

Epavele eșuate la „Casa Albă” din Constanța

La anul, în 2024, se încheie alte două mandate negre din istoria Constanței, cum au fost toate din 2000, încoace. Am scăpat, cu greu, de tripleta pușcăriașilor Mazăre-Nicușor-Strutinschi. Dar după Porcu, Struțu și Păstaie au venit cei mai iresponsabili, incompetenți și ticăloși administratori din istoria de peste 2000 de ani a urbei și regiunii noastre. 

Sursa: Facebook, Liliana Chiriac

Privim înapoi cu mânie, ca în piesa lui John Osborne, dar putem privi înainte cu speranță. Constanța are tineri super-speciali care, sămbătă, 30 septembrie, în Piața Ovidiu, au oferit un exemplu de comportament. O lecție de educație și cultură, de civism și bună creștere.

Impostorii penali din Primărie și Consiliul Județean trebuie să plece, așa nu mai putem continua! În caz contrar, județul și municipiul Constanța vor fi șterse după hartă iar năpârcile din administrație le vor otrăvi viețile și acestor copii minunați ai mării ce ne-au luminat sufletele cu bucurie. Ei sunt speranța în ziua de mâine: e momentul pentru “Young Revolution”. Toți constănțenii, mai vechi sau mai proaspeți, știm că „Amiralu” și „Lupu capră pe Varză” sunt epave eșuate în habarnism, fudulii și ignoranță. Epavele trebuie scufundate și le vom scufunda! Să sperăm că avem ce pune în loc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.