Acasă PAMFLET Găgăuță Fandosache se gargarisește pentru spectacol

Găgăuță Fandosache se gargarisește pentru spectacol

13377
1
Imagine prelucrată în scop ilustrativ
Imagine prelucrată în scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU  ■

Nici n-a stat din fiert tulburelul că deja și-au început genuflexiunile de încălzire veleitarii candidați de profesie la Primărie sau la nominalizarea pentru candidatură, iepuri în căutare de morcovi pe listele te miri cărui partid.

Imagine prelucrată în scop ilustrativ

La Constanța, unul dintre paraziți mediatici care au început să se gudure pe siteurile locale țintindu-și feromonii către alegătorii dezorientați este Stelian Ion, reintrat în scenă, neînfricat, sub lozinca: Nu mi-e frică de bătaie c-am mai luat! Simpaticul ăsta s-a reinventat de dragul carismei și, mai nou, pare a mima un personaj complementar dramaturgiei caragialiene; ceva între Agamiță Dandanache, cel „mai prost decât Farfuridi și mai canalie decât Cațavencu”, tipul politicianului lipsit de orice scrupule și confuzul Cetățean Turmentat, un Găgăuță Fandosache.

Placidul animal politic în căutarea legitimității populare, la ultima apariție în presă din ziarul Ordinea declamă sentențios-catastrofic: “Doi ani de COȘMAR la Constanța”, cu trimitere subliminală, desigur, la mandatul actualei administrații locale. Și uite așa, Găgăuță face dovada vie căa pierdut un an din viață cât a fost ministrul Justiției căci altfel nu se justifică de ce nu-i iese corect socoteala cu perioada scursă de la alegerile din 2020. Sau poate și-o fi șters din minte anul când și-a rupt dinții prima dată când s-a grozăvit că-și încearcă mușchii singur.

Asta în vreme ce alt iepure electoral de joben, Andrei Popescu, iese la tablă și dovedește, față de predecesorul Găgăuță Fandosache, că a învățat număratul până la trei, tot așa, într-o ipostază solemnă:”Trei ani cu Chițac = Un coșmar pentru Constanța!”, pe siteul Opinia Constanței.

Polutia Presei

Eu zic să nu ne enervăm din start, să avem „puțintică răbdare” și să privim tot circul ăsta de purici ca pe un beneficiu ce-l primim o dată la patru ani când avem ocazia să ne distrăm pe cinste, gratis. Asta dacă suntem suficient de maturi și privim totul ca un spectacol.

1 COMENTARIU

  1. Credeam că Stelian Ion o să aibă bunul simț să rămănă în garsoniera RAEDPP primită de la Mazăre. Speram că nu o să-și mai asume rolul de iepure în alegeri. Dar, îl văd surprinzător de activ deși părea destul de pasiv. Probabil, mai vrea o cameră în plus…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.