Acasă PAMFLET Împăratul Muştelor infestează şi sportul constănţean

Împăratul Muştelor infestează şi sportul constănţean

2123
0
Împăratul Muştelor

Dan MIHĂESCU ■

Când l-am întrebat despre strania schimbare intempestivă a directorului executiv de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) Constanţa, prietenul meu, om onest şi responsbil în tot ce face, deşi a achiesat la statutul de parlamentar, mi-a dat un răspuns pilatian: ”Habar nu am. Nu cunosc subiectul și nu cunosc personajele care au fost schimbate, decizia aparține UDMR fiind exclusiv în zona lor de competență”.

Am înţeles atunci că noua permutare prin care psiholoaga Florina Cristache, fost director financiar-contabil la Spitalul Orășenesc Cernavodă, paraşutată în structurile public-funcţionăreşti ale Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), chiar şi în CA la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, sub oblăduirea lui Horia Ţuţuianu, inoculată intempestiv acum la DJTS Constanţa, trăgându-i scaunul fără ‘somaţie’ directorului-executiv în funcţie, Mariana Solomon, om de sport şi de performanţă sportivă din fragedă pruncie, e semn clar al distopiei înscenată mai abitir Împăratul Muştelor ce-şi implantează pupele pe repede înainte, după ce Câţu a făcut safteau socialiştilor, la moţiunea de cenzură.

Aud că, ajunsă pentru prima dată în sediul DJTS Constanţa, odată cu faxul ce ieşea din aparat ca să-i anunţe numirea pe funcţie, miercuri 6 octombrie, pupa împăratului a convocat tot personalul la şedinţă de psihoterapie în grup, avizându-i în glumă că prima data e gratis. I-a întrebat apoi pe fiecare, pe rând, ce-i apasă, ce probleme au pe-acasă, cum le pasă şi despre ce? I-a sfătuit de bine, i-a încurajat şi i-a pus să mute toate florile din birou, pe motiv că nu-i grădină botanică, apoi a declamat dramatic: Şi nu uitaţi, eu sunt puternică, am putere…! Tot aşa, cică, pentru a se acomoda cu moşia luată în primire a început să primească şi să facă vizite de familiarizare cu patrimoniul. Dintre toate cele, deocamdată, nu ştiu cum dar parcă hotelul sport îi stă pe suflet…

Facebook Florina Cristache

Captură de pe contul de Facebook Florina Cristache

În fine, mai sunt pupe lăsate de Împăratul Muştelor şi la Casa de Pensii  spre exemplu, şefa de acolo, venerabila socialistă căreia i s-a terminat pasta de pix când să-şi semneze propriul dosar de pensionare, râzându-şi în barbă de câte ori este provocată să povestească cum de nu i-au găsit îlocuitor ca să o lase să se bucure de bătrâneţe: ”Păi ce, au vrut să mă mătrăşească şi pe mine dar am fost mai piloasă ca ei…Ha!”

Şi or mai fi şi alte locuri infestate, dar destul pentru acum. Pe mai departe rămâne să vedem ce minuni va face Florina Cristache cu sportul constănţean, căci apărută din neant, în 2017, în peisajul local, persoana în cauză a ştiut să performeze, de altfel, după cum sublinia şi ziarul Replica, în articolul „PSD Constanţa, nominalizări CONTROVERSATE în conducerile unităţilor medicale” de sâmbătă, 29 aprilie, 2017, semnat de Alexandra CUCU:

Să revenim la numirile PSD: tot în cursul zilei de vineri, când a avut loc şi şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa, conducerea a anunţat că Aurelian Pilcă se retrage din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Constanţa. Retragerea controversatului Pilcă (de care se leagă un dosar de răsunet în Portul Constanţa) se dorea a fi „corectată” cu un reprezentant mai de soi. Adică, un fel de „spălare a imaginii”.

Au fost anunţaţi noii reprezentanţi ai CJC la nivelul spitalului, în persoana lui Eduard Tofan respective Florina Cristache. „Am 11 ani de management din care doi ani de experienţă în management spitalicesc”, a precizat, în faţa consilierilor judeţeni, Florina Cristache. Alte detalii cunoscute despre Cristache: a fost Director Financiar – Contabil în cadrul Spitalului Orăşenesc Cernavodă. Detalii mai puţin cunoscute: experienţa de 11 ani în management (exceptând cei 2 ani la spitalul din Cermavodă) o reprezintă un magazin care vindea îmbrăcăminte şi încălţăminte.

De asemenea, şi sora ei lucrează la CJC. În plus, soţul Florinei Cristache are o „istorie” alături de fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă. Dar, sursele noastre precizează că, dincolo de aceste detalii mai puţin plăcute, Florina Cristache chiar este „o fată muncitoare”. „A ajutat foarte mult în descifrarea manevrelor pe care le făcuse fosta conducere a Consiliului Judeţean”, a precizat un social-democrat. Vom reveni.

Ce ne rezervă, sau ce-i rezervă viitorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Constanţa şi noului manager de acolo, rămâne de văzut, vorba unei cugetări de pe ofertantul cont de Facebook al pupei împăratului?

Cât despre Împăratul Muştelor, vinovat de toate cele întâmplate şi poate care încă or să mai fie, las aici un înscris, pentru cei curioşi să-i descopere identitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.