Acasă Sport Superlative sportive 2022: Sabrina şi Daria – GOLDEN GIRLS!

Superlative sportive 2022: Sabrina şi Daria – GOLDEN GIRLS!

506
0

Luigi FRIGIOIU ■

Constanța e un oraș distrus, fără identitate și fără viitor. Totuși, aici, continuă să se nască campioni, formați și educați prin eforturile și sacrificiile propriilor familii. În 2022, gimnasta Sabrina Voinea-Maneca a devenit campioană europeană, iar Daria Kraus, campioană mondială la jiu-jitsu.  

La Campionatul European de la München, Sabrina Voinea a câștigat argintul pentru România în concursul pe echipe. A urmat concursul individual pe aparate. La sărituri, aparatul favorit, a evoluat excelent și a câștigat titlul european. La sol, a dansat pe “Rasputin”, însoțită de uralele publicului și a câștigat medalia de bronz. La individual compus, locul 4, la câteva miimi de podium. Deci: loc 4, bronz, argint și AUR! Ce poate fi mai frumos?

E antrenată de mama ei, fosta valoroasă gimnastă, Camelia Voinea, vicecampioană olimpică și campioană mondială. În casa familiei Voinea există două turnuri cu medalii: Camelia are 308, Sabrina 108. Împreună pregătesc exercițiile pentru Campionatul Mondiale – 2023.                                                                                             

Sabrina a povestit, emoționată, presei: “Acasă, în Constanța, la sală, colegele m-au îmbrățișat și felicitat. În deschiderea primei zile de școală, când s-a anunțat la microfon că sunt campioană europeană, toți elevii și profesorii m-au aplaudat”. E doar începutul unui drum. Sabrina Voinea, alături de mama și antrenoarea sa, Camelia Voinea, are un vis de aur: „Să devin campioană olimpică în 2024, la Paris!”

Invincibila Daria Kraus a obținut titlul de campioană mondială la Ju Jitsu (arte marțiale) în Abu Dhabi – oct 2022. Daria are deja un palmares impresionant: campioană și vicecampioană balcanică (Bosnia-Herțegovina, sept. 2022), vicecampioană europeană (Heraklion, apr. 2022), vicecampioană mondială (Abu Dhabi, nov 2021), vicecampioană mondială (Bucuresti, sept. 2019), campioană europeană (Olanda, mai 2019), vicecampioană balcanică (Grecia, sept. 2018), multiplă campioană națională (4 ani consecutiv).                                                                      

Finala Mondialelor – 2022 a însemnat revanșa pentru ghinionul Europenelor unde Daria s-a accidentat în sec. 11 a finalei contra unei sportive din Germania. La Abu Dhabi, și-a învins rivala. Daria Kraus – Campioana Lumii, susținută financiar doar de mama ei, Lăcrămioara Vizireanu.                     

Două copile minunate, Sabrina și Daria, au ajuns pe culmile gloriei sportive, doar, prin propriile forțe și sprijin familial. Prin trudă și talent, micile mari campioanele din Constanța au înălțat tricolorul pe cel mai înalt catarg. Oriunde, în altă parte, ar fi beneficiat de recompense și condiții speciale de pregătire. Aici, în orașul lor, nu au primit NIMIC! Autoritățile locale, complet autiste, continuă să mimeze dialogul surdo-muților. De fapt, continuă să batjocorească valorile orașului și pe toți cetățenii.

P. S. Primăria Constanța are preocupări mult mai importante. De exemplu, să colecteze, prin Poliția Locală, fonduri pentru dezmățul financiar generalizat din oraș, pe bani publici. Chiar amendând și confiscând, ilegal, mașina adaptată a unor oropsiți ai soartei a căror singură vină e că n-au avut noroc pe lume.                                           

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.