Acasă Cronica România – țara nepăsării și a promisiunilor deșarte

România – țara nepăsării și a promisiunilor deșarte

4287
0

Manuel VLĂDUȚ■

“Noi suntem, sau am fost, unul din puținele neamuri europene care am experimentat contemplația în suferință.”Mircea Eliade

O știre locală – din minunata noastră capitală, București, m-a umplut ieri de tristețe și de dezgust… O tânără care alerga, a fost ucisă, sfâșiată la propriu, de o haită de câini maidanezi, pe un teren viran din Sectorul 6. Și culmea e, că mai scăpase o dată din gura câinilor! Exact în același loc, în urmă cu nouă luni, femeia mai fusese atacată de maidanezi, ajungând la spital cu răni grave… Bineînțeles, nici atunci (și probabil că nici acum…) autoritățile nu au găsit vreun vinovat, dar nici nu au luat măsuri să asigure în vreun fel, zona!

Maidanezii noștri cei de toate zilele…

“Ghinion!”, ar zice cu cinism, personajul impardonabil, chiriaș temporar la Cotroceni. Iar responsabilii treburilor obștești își vor arunca vina de pe unii pe alții, că doar ei au preocupări mult mai selecte și importante acolo, în turnul lor de fildeș! Dealtfel, în statistici stăm nemaipomenit de bine: frontierele sunt excelent securizate, însă nu intrăm în Schengen (nu sunt vinovați gu-werner-ii!), avem rezerve de gaze suficient cât să dăm și altora dar… nu le putem exploata, avem cel mai mare câmp de eoliene din Europa prin Dobrogea, dar energia e tot scumpă fiindcă nu ne aparține, avem zăcăminte de aur de nu le putem duce, dar nu mai avem poanson, avem ultimele păduri virgine din Europa, dar nu putem opri tăierea lor… și lista poate continua.

România Defrișată…

Dar, știați că românii sunt printre cei mai fericiți oameni din lume? În ultimul clasament internațional World Happiness, ţara noastră a depășit la capitolul “fericire” state precum Italia, Spania și Croația, potrivit unor canale de știri.  Sau că România este, potrivit analizelor Harvard, pe locul 19 în lume în topul celor mai complexe și sofisticate economii și putem urca între primele 10 până în 2030? Așa a declarat premierul-general Ciucă, la întâlnirea din 12 ianuarie cu Alfonso Garcia Mora, vicepreședintele International Financial Corporation.

Mai că mă apucă euforia, doar când mă gândesc cât de pricopsiți și de fericiți suntem! Dar pe români i-a întrebat cineva cât de fericiți sunt, sau cât de “sofisticați economic” se simt? Căci ce ne facem cu nivelul de trai, cu WC ul din fundul curții și haznalele școlilor rurale în care mor înecați copiii “României Educate”?

Se mai întreabă oare “guwernerii” noștri, de ce (cu atâta fericire!) avem cel mai mare exod de populație din Europa, pe timp de pace? De ce pleacă tinerii absolvenți de licee și facultăți în lumea largă, spre a-și făuri un viitor pe care nu-l întrezăresc în România? Sau de ce într-o lehamite generalizată și de rău augur, românii nu mai ies în număr mare la vot?

Top 10 Romania!

Îmi va rămâne mult timp în minte imaginea femeii sfâșiate de câinii maidanezi; pentru că ea se aseamnă izbitor de tare, cu imaginea României eșuate! A României sfâșiate, la propriu, ca și la figurat, de nepăsarea celor care ne conduc, de nepăsarea justiției oarbe, de indiferența față de oamenii de lângă noi…

Astăzi, în timp ce alți oameni mor apărându-și națiunea și țara, în războiul de lângă noi, noi trăim drame provocate de indiferența și nepăsarea în care ne-am scufundat încet dar sigur… În România zilelor noastre mor oameni – copii și femei – sfâșiați de câini, copiii cresc singuri, departe de părinții plecați în lumea largă, aeronavele militare cad nelovite de vreun inamic, mor pruncii arși în spitale, pădurile sunt rase și iau calea străinătății în timp ce proxeneții și plagiatorii fac averi și cariere politice!

Acesta este topul fericirii noastre, în țara nepăsării și a promisiunilor deșarte!

Sursa: www.gov.ro , www.antena3.ro , www.stirileprotv.ro

Foto: timesnewroman.ro, Greenpeace Romania, revistaromaniamare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.