Acasă FOILETON Lupu în blană de oaie ca coiotu’ în găleata incompetenței CJC

Lupu în blană de oaie ca coiotu’ în găleata incompetenței CJC

1736
0
Sursa vesteabuna.files.wordpress.com
Sursa vesteabuna.files.wordpress.com

Luigi FRIGIOIU ■

Transportul județean de persoane era una din puținele activități desfășurate normal în gubernia Constanța.

În fiecare an, pe toate traseele se organizau licitații câştigate de firme cu experiență (chiar de peste 20 ani!) iar comisiile însărcinate cu marafeturile astea se alcătuiau din specialiști în transporturi (ARR, ISCTR, Poliția Rutieră, RAR), posibilitatea de fraudă fiind redusă.

Situația corectă nu a fost pe placul haitei flămânde de la guvernoratul guberniei şi ca urmare, în frunte cu Lupu-șef, a început să urle la lună de foame. Trebuia să mânâncă și gura lor ceva mocangeală, mai ales pe scumpetea asta. Și, slavă Domnului, prin localitățile rurale mai pică un miel, un godinac, ceva, poate și o păsărică proaspătă aşa că maţe-fripte coate-goale a scos de la naftalină și a reinterpretat Legea 92/2007 ce prevede că serviciul de transport public se atribuie în gestiune delegată prin hotărârea Consiliului Județean. Adică, Lupu decide totul! Și “lupii” au decis ca firmele de specialitate să iasă de pe traseele județene și să fie înlocuite cu nişte mieluşele de sereleuri prietenoase, jucăuşe, zburdalnice şi cooperante!

După negocieri fructuoase în care unii au dat şi alții au luat, Consiliul Județean Constanţa (CJC) a încheiat contracte doar cu berbecii care au behăit melodia preferată, acestora, după ce au fost ascultaţi  cu urechea, le-a fost delegată gestiunea transportului județean de personae, principalul criteriu de selecţie între viaţă şi moarte nefiind vitalitatea firmei, să zicem, ci … nivelul de simpatie pe care-l radia, par exemple.

Cum era de așteptat, a urmat haosul! Transportul de călători a devenit, brusc, marea problemă a guberniei: calitatea e sub orice critică, din localități se semnalează nenumărate probleme. Oamenii se plâng de atitudinea șoferilor, de nerespectarea orarului, de tarifele mai mari decât cele expuse de Consiliul Judeţean. Se așteaptă în stații ore întregi iar elevii, care legal au gratuitate, nu sunt lăsați să urce în autobuze! Se susține că șoferii, noii birjari ai diligenţelor interjudeţene, sunt nepoliticoși, lipsți de respect față de călători și neserioși în respectarea graficului orar. Nu numai că nu-și spală mașinile ci ei înşişi sunt certați cu apa și săpunul, dar în compensare, sunt fani înrăiți ai manelelor ascultate cu difuzoarele la maximum, spre disperarea călătorilor înghesuiți ca sardelelor și zdrumicaţi precum cartofi, până ajung piure.

Şefu haitei de la Gubernie, cunoaște dezastrul creat de el dar și-a ascuțit dinții să aibă glasul mieros. Acuma, zici că-i cățeluș cu părul creț, prins cu rața-n gură. Nu mai merge la ospețe de frică să nu pățească ca Lupu din “Capra cu trei iezi”. Patronii-transportatori îi vor spune în față: “Ți-am umflat gușa și burdihanul, trebuie să-mi scot tainul!”

Singură măsură luată în tot acest dezastru este una ilegală, ca multe altele: Consiliul Județean Constanţa (CJC) refuză să acorde gratuitatea prevăzută de lege pentru transportul către școală al elevilor navetiști. Pe rol, există un proces lung în care CJ se judecă cu elevii constănţeni iar avocații “haitei” sunt plătiți din bani publici, mai exact cu banii părinților acestor copii.

Sursa redd.it

Cât de ticălos poți fi ca să faci așa ceva…Dar orice început are și un sfârșit căci în 2024 le expiră mandatul şi nu va rămâne decât o altă tristă amintire de etapă, pe parcursul căreia s-au distrus și cele câteva lucruri bune din județ. Până atunci, lupul se va învârti ca un coyot în găleată.

Nu care cumva singura rută de transport județean importantă pentru Lupu să devină traseul Constanța-Poarta Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.