Acasă PAMFLET Primăria Constanţa 0 – 0 Consiliul Judeţean. Nu câştigă nimeni, pierdem noi!

Primăria Constanţa 0 – 0 Consiliul Judeţean. Nu câştigă nimeni, pierdem noi!

1293
0

Luigi FRIGIOIU ■

Egalitate de şanse în duelul incompetenţei                                    

Delfinariul din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii nu va mai fi extins, Consiliul Județean (CJC) a pierdut finanțarea de 5 milioane euro. Proiectul de extindere a Delfinariului s-a derulat prin Programul pt dezvoltarea investiţiilor în turism – aprobat prin HG 558 din 4 aug 2017. Conform Hotărârii: ordonator principal de credite – Ministerul Turismului, ordonator secundar și beneficiar investiție – CJC. Execuțant – firma Manelli Impresa S.R.L (valoare-17.642.527 lei), termen de execuție – 24 luni. Lucrările au început pe 20 iulie 2020.

Contractul de finanțare era valabil până pe 31 dec 2022, termen de finalizare. Din cauza incompetenței conducerii Complexului de Științe ale Naturii și nepriceperii firmei constructoare, s-au realizat doar 10% din lucrări. Ca urmare, Ministerul Turismului a anunțat rezilierea contractului de finanțare.                  

Directorul Călin înoată în șpriț ca definul în apă.

Problemele pentru Delfinariu au început cu demiterea eminentului medic veterinar dr. Adrian Bâlbă și înlocuirea sa cu anonimul consilier local USR-PLUS Iulian Călin,, cel mai mare habarnist din istoria instituției. Angajații Complexului Muzeal recunosc că singura realizare a lui “Călin-file de poveste” e distrugerea mașinii de serviciu, în stare de… euforie, într-un accident provocat în afara programului. Cică, deși e director de Delfinariului, Iulică nu suportă apa și toarnă foarte puțină în șprițul de vin. După ce își face plinul, îl apucă dor de ducă cu mașina instituției. Un copac nu l-a recunoscut pe directorul Complexului de Științe ale Naturii și nu s-a ferit din calea sa. Mașina s-a făcut armonică dar totul s-a mușamalizat. Cu asemenea preocupări manageriale majore, evident că bonomul de director n-are timp pentru problemele “minore” ale Delfinariului, cum ar fi pierderea unei investiții de 5 milioane de euro…

Ca să nu rămână mai prejos, Flotila Amiralului naufragiat în primărie a scufundat proiectul de 19,3 milioane lei pentru reabilitarea Colegiului Mircea cel Bătrân. Inițiat de fostul primar Făgădău, proiectul „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Colegiului Mircea cel Bătrân a obținut Certificatul de Urbanism în dec 2015. După ce a câștigat alegerile, Vergil Chițac și-a însușit proiectul. În ianuarie 2022, chiţoşenia se lăuda cu opt contracte de finanțare. Printre ele, eficiența energetică a Colegiul Mircea, prin Programul Operațional Regional-POR 2014-2020. Timpul a trecut, de promisiuni s-a ales praful. Proiectul a picat, nu se mai face, iar elevii îngheață de frig în clase. Fac viroze, lipsesc de la cursuri, rămân în urmă cu lecțiile.                                                  

Administrația Chițac își pregătește retragerea                    

Pentru că niște bani trebuiau, totuși, aruncați la gunoi, Primăria a schimbat coșurile stradale, mare realizare a Echipei Chițac. Cică, noile recipiente sunt tip “Square Heritage Hooded Litter Bin 110 litre” de la firma Megaştol Energy din București! Impresionant… După studiul de fezabilitate foarte elaborat, edilii orașului au ajuns la concluzia că un coș costă 2.748,50 lei (557 euro). În realitate, prețul corect al tomberonului din materiale reciclabile, achiziționate direct de la producătorul din Anglia, este 287 euro. La 400 bucăți, câte s-au montat, rezultă o țeapă de peste 100.000 euro pentru bugetul orașului. Ca și cum nu era de ajuns, prin contractul din 6.02.2023, Primăria a mai tras un Megaştol cu încă 200 tomberoane. De data aceasta preţul s-a îmbunătăţit la 950 de euro per bucată căci cică e cerere mare, le-a cumpărat Municipiul Constanţa pe toate!                                                   

Dar, tot răul e spre bine şi coșurile supraevaluate parcă sugerează constănțenilor destinația Administrației Chițac după viitoarele alegeri locale din 2024 – la tomberon!

Ce mi-e Ciuma Roșie, ce mi-e Icterul Galben? PNL=PSD=aceeași mizerie, la gunoi cu ele!

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.