Acasă PAMFLET N-a dansat decât o iarnă!

N-a dansat decât o iarnă!

1814
0

Dan MIHĂESCU ■

Un kil’ de vin logodna, doi pumni divorţu’ ” (zicătoare) ●

Marele nostru alergător de cursă lungă, recordmen naţional la 10.000 şi 5.000 de metri a cărui performanţă nu a fost încă depăşită, Ilie Floroiu, a anunţat azi discret, ca un zvon insinuat, că a renunţat la demnitatea de Preşedinte Onorific al proaspăt născutului Club Sportiv Municipal (CSM) Constanţa, la nici trei luni de la învestitură.

”A fost decizia mea de a înceta colaborarea cu CSM Constanța, cu data de 3 februarie a.c. Îi doresc mult succes clubului în continuare, a declarat Ilie Floroiu”,s-a bâlbâit Iliuţă într-o declaraţie de presă goală de conţinut şi sincer gestul nu m-a mirat, ba aproape că m-a lăsat rece. În schimb, constănţean fiind şi vechi prieten cu el, am fost destul de bulversat, la vremea respectivă, când am aflat că la cei 70 de ani îşi părăseşte clubul la care a primit botezul sportiv în urmă cu o jumătate de secol, şi a performat, pentru o funcţie onorifică. Mă rog, necunoscute sunt căile  Domnului, doar că “driftul” veteranului Ilie Floroiu, între clubul etalon CS Farul Constanţa şi CSM Constanţa, s-a tocmit în plină “hemoragie” a transferărilor de campioni şi performeri, racolaţi cu bani peşin ca să crească artificial “sugarul androgin” plămădit de viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu.

Acum, nu ştiu exact cine şi-a consumat combustibilul mai repede, marele alergător de cursă lungă sau bugetul primăriei, dar pare că încă mai este valabilă zicătoarea oltenească a bunicului meu când preţăluia trăinicia şi temeinicia la punerea bazei unei căsnicii: “Un kil’ de vin logodna, doi pumni divorţu’ ”.

Poate că Iliuţă s-o fi săturat de politica transferurilor pe bandă rulantă a performerilor de top crescuţi de fostul său club, şi a pus piciorul în prag? S-o fi temut ca să nu se trezească, după modelul deja consacrat, ca Primăria Constanţa să nu-i legitimeze ca sportivi şi pe pescarii de la Mamaia pe care tocmai i-a somat că le desfiinţează baza de antrenament. Chiar Chiţac cică le-ar fi dat ultimatumul, ori îşi fac asociaţie de pescuit sportiv ori…jucaţi pentru noi!!!   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.