Acasă FOILETON Visul unei nopţi de iarnă

Visul unei nopţi de iarnă

2043
0
Sursa:www.therapedic.com
Sursa:www.therapedic.com

 Luigi FRIGIOIU

Domn’ tov. Primar Vergil; contra-amirale Chițac (că şi gradul zice că eşti împotrivă), te rog, opreşte-te! Destul. E mult prea mult! Insist, nu ne mai da! Constanța a devenit un paradis pe care efectiv n-am făcut nimic să-l merităm, raiul ăsta pe pământ tinde să ne ia minţile. Noi, cetățenii urbei, suntem simpli muritori și nu merităm să trăim în condițiile fabuloase create de Administrația ce cu necinste și oroare o coordonați. Am ajuns pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație. Trăim în cel mai Smart City. Străzile și bulevardele au fost reconfigurate inteligent. Avem stadion modern, Sală polivalentă multifuncțională, bazin olimpic, Cazinoul reabilitat, teatre renovate, teatre de vară reconstruite din temelii, istorie antică reconstituită pe viu, Delfinariu extins, nou Acvariu, CET pe gaze naturale, termoficare modernă, ţevi noi în şanţuri săpate până în măruntaiele Pământului de strigă australienii, de pe partea ailaltă: “opriţi forajele că ne stricaţi pavajele”; școli reabilitate termic, tomberoane englezești (1000 de coco/bucata), stații CT BUS occidentale, câte și mai câte… Acum, ne-ați anunțat că şi Parcul Tăbăcărie va deveni o grădină botanică, un fel de Grădină a Maicii Domnului. O, ce veste minunată!

Dar, aud un zgomot infernal. Ce-i asta? Ro-Alert? Extratereștrii cu ochi oblici în balon? Vine Putin cu tancu? Vine puțin? Cine, Marele cutremur? Teroriștii? Destuuuullll. Ah nu, e nevastă-mea, slavă Domnului, cu ceasul deșteptător în mână! Adică, tot un fel de… Soneria sună, alarma țiuie, ea urlă: “Trezește-te, dracu, că, iar, pierzi microbuzul. Ajungi târziu la muncă și îți taie directorul ora din condică. Fiți-ar Șampion Liga, să-ți fie. Toată noapte te chiorăști la TV, parcă-ți dă Messi și Ronaldo să mânânci… Adormi cu televizorul deschis și ai coșmaruri, aiurezi. Auzi, Constanța oraș curat, modern, civilizat!?”                                                                       

Sursa:dreammeanings.net

Uneori, mai ales în zori când pănă şi plapuma din fulgi de gâscă cedează, m-aș muta la Polul Nord unde noaptea polară e mai lungă şi cel puţin la fel de frig în casă. Dar cine-o mai fi primar şi pe acolo acolo, tot un om al apelor? În zonă e Oceanul Arctic, i se spune și Oceanul Înghețat. De ce oare? O fi adevărată zicala: “Minte de îngheță apele”? Hai, vă las, că s-a făcut dimineață. Nu mai pot comenta, nevastă-mea s-a culcat la loc. Și mi-e teamă să n-o deranjez din sforăit. Își permite, n-are treabă, a ieșit anticipat la pensie. Vorbim! Aveţi încredere că uite, orice vis poate să devină coşmar odată la un ciclu electoral!                                                                                                                                                                                                                 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.