Acasă Cronica E primăvară, iarăși primăvară…

E primăvară, iarăși primăvară…

2800
0

Luigi FRIGIOIU ■

Anotimpul renașterii naturii a început tradițional. Pe 1 martie, în foaierul Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, din Constanţa, artiști-vestitori ai primăverii au oferit spectacolul „Mărțișoare cu inimioare”. Evident, a fost vorba de mărțișoare muzicale potrivite evenimentului.

Gabriela Dobre și Georgiana Medeleanu sunt două soprane din generații diferite pe care le apropie valoarea artistică și prezența scenică deosebită. În ton cu momentul, Gabriela Dobre s-a înveșmântat ca un simbolic mărțișor, în alb și roșu. A prezentat, a recitat, a cântat solo și în duet, a asigurat backgroundul vocal. A dovedit, încă o dată, că e o artistă completă cu suflet generos. Ne înclinăm în fața altruismului doamnei Gabi.   
Georgiana Medeleanu crește valoric cu fiecare nouă apariție. Naturală și magnetică, în același timp, pare o păpușă vie (în)cântătoare, un bibelou muzical cu triluri fermecătoare. Încet dar sigur, tânăra și talentata soprană devine o apreciată prezență pe scena constănțeană. Succes, Georgiana!  
Silviu Vizan face parte din soborul de preoți-tenori formați sub matia protectoare a prea-înaltului Teodosie. Toți au har, sunt talentați. Mânuiesc cu iscusință atăt cădelnița în amvon, cât și microfonul pe scenă. Eticheta „garantat-Teo” înseamnă automat o carte de vizită ce aduce încredere, deschide uși, ridică cortine. E nevoie, însă, și de multă muncă. Doamna ajută! 

Acompaniamentul pianistic l-a asigurat, cu eleganța binecunoscută, distinsa Natalia Gribinic. De data aceasta, minunata pianistă a fost “asistată”, din sală, de soțul Nicolae și fiul Ștefan, baschetbalist la CSM Constanța și în echipa universitară a României. Felicitări familiei Gribinic pentru performanțele artistice și sportive!

Invitatul special al reprezentației a fost Walter Ghicolescu, “Vrăjitorul din folk” cum i se mai spune. Alături de nelipsita chitară, a condimentat spectacolul, a însemnat “sarea și piperul” serii. “One-man show”, Walter a convins publicul să-i fredoneze șlagărele, a dialogat, a spus glume, s-a pozat cu toată lumea.
S-a dovedit că invitarea unor artiști din afara teatrului e o inițiativă inspirată care, credem, ar trebui permanentizată. 

În încheiere, salutăm prezența permanentă la spectacole a multor “muze”, în frunte cu doamna Alina Ramona Ene. Sunt membre active ale “Societății muzelor”, organizație tot mai efervescentă în ultima vreme. Sunt adevărate amazoane ale culturii: poete, scriitoare, pictorițe sau simple iubitoare de frumos. Prin simpla lor prezență, amuzantele muze ridică nivelul cultural al unei săli, indiferent de spectacolul scenic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.