Acasă Cronica Slalom cu TAXI printre hituri și rima de la… cuie

Slalom cu TAXI printre hituri și rima de la… cuie

3342
2

Luigi FRIGIOIU  ■

O tură cu TAXI nu se poate rata, mai ales, că trupa lui Dan Teodorescu nu vine foarte des în Constanța. Sâmbătă, 6 mai, la Club Phoenix, lumea a dat năvală să asculte hituri mai vechi sau mai noi: Jumătatea mea, Te iubesc non-stop, Cele două cuvinte și altele…

De la muzică s-a trecut la filozofie politică, violență conjugală, probleme de cuplu etc. Cu politica ne-am liniștit repede. Domnul Dan a apelat la vechea urare de pe plăcuța suedeză: “M_e PSD!” Tot “rima de la cuie”, dar mult mai adâncă a primit-o PNL. La USR-iști nu le-a dat nimic fiindcă, zice el, și-o dau singuri, se autosatisfac. Despre AUR nu s-a mai comentat deoarece “băieții e cam analfabeți și nu prea știe să citește”.                                                               

Cât privește viața de cuplu, liderul TAXI a sfătuit femeile prezente în club să nu tolereze violența conjugală. Apoi, le-a recomandat să nu mai fie obsesiv interesate și, uneori, complexate de aspectul exterior. Orice bărbat nu se limitează la cercetarea finisajului unei femei. Scopul suprem, țelul final, e pătrunderea în interiorul partenerei, pentru explorarea sufletului, evident.

A existat un mesaj și pentru masculi: kilogramele în plus nu crează probleme. Femeile inteligente își aleg tovarăși de viață ursuleți și nu leoparzi. Logic. Păi, leopardul sare ușor dintr-un pat în altul, pe când, ursuleții sunt mai ușor de dresat.

Dane, probleme minore? Și gemene?

Peste Dan Teodorescu au trecut anii: s-a gârbovit puțin, a chelit, are mustață de om serios. Vocea sa nazală a obosit și ea. Doar inima i-a rămas tânără, “o inimă de 16 ani”, ca în șlagărul lansat în duet cu Delia. Solistul a încercat și câteva scheme de dans “gen Michael Jackson”. Dacă, până acum, compozițiile sale inteligente erau trecute prin filtrul creierului, mai nou, coboară și spre alte organe, situate mai jos.

Ca să scadă media de vârstă a grupului, au fost cooptate două soliste tinere și valoroase. Bună idee, bune rău și fetele. Poate minore dar, sigur, nu gemene. Pentru că “gemenele-minore” nu sunt specialitatea lui Dan Teodorescu ci a tizului Dan Diaconescu…

În afară de Șefu’ Dan și de soliste, din trupa Taxi au făcut parte: Kerezsi Csongor (bas), Mugurel Coman (clape), Sebastian Macovei (tobe), Alin Păun (chitară).

Au fost și bisuri lungi cu urale și refrene cântate împreună cu publicul. Cei prezenți au plecat cu “Karma, zenu și feng shuiu” reglate, cum spune piesa Taxi cu cel mai mare succes în concertul din Club Phoenix.

2 COMENTARII

  1. Stimabile autor, ce e cu tine, nu ai mâncat de dimineață…..Poți mai mult.
    Nici cafeaua nu a intrat cu articolul tau lipsit de esență.Abia așteptăm să citesc ceva interesant scris de tine, și tu…?
    Hai…fă-ți o cafea tare, pune și o lecuță de rom dacă e nevoie și arde-o gazetărește! Ce dracu’ ….pai suntem gazetari sau ce suntem?

    P.S.
    Te aștept mâine la cafea cu ceva savuros. Servus!

  2. Dacă am ajuns să-l băgăm în aceași oala pe Dan Diaconescu cu Dan Teodorescu nu ne mai facem bine mah nene. Mi se pare mie sau i-ati dat o tenta de pedofil lui Teodorescu cu afirmațiile din articol? Dacă este așa? Sa va fie rușine! Dacă nu, va rog să-mi acceptați scuzele. De regulă va citesc cu drag, însă acest articol nu prea mă făcut să-l citesc până la sfârșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.