Acasă Gabier Şi eu am fost bulit!

Şi eu am fost bulit!

4593
2
Sursa:theglobeandmail.com
Sursa:theglobeandmail.com

Valeriu NICOLAE  ■

Mi-am dat seama că bullyingul funcționează inclusiv la mine. Nu am mai scris, practic, nimic de USR. M-am uitat la ultimele peste 150 de postări ale mele. Doar în una menționez USR și o fac drăguț, comparativ cu celelalte partide. Asta în timp ce fac zob PNL, PSD, UDMR și AUR. Până și de Reper am scris mai mult și critic, deși, dacă ar fi alegeri acum și ar strânge semnăturile necesare, pe ei i-aș vota. Tactica asta extrem de agresivă a lui Cristian Ghinea, Cătălin Drulă și Barna a funcționat și a fost preluată de un grup care s-a radicalizat și controlează puterea în USR. Șantajul ăsta idiot, fie ești cu noi, “cel mai democratic partid” (o chestie super arogantă și tipică conducerii USR), fie ești împotriva binelui țării și dușman, în mod incredibil a fost o tactică câștigătoare deși majoritatea celor de la vârful USR sunt oameni inteligenți.

În continuare, Vlad Botoş, omul care sprijină financiar cu banii de la Parlamentul European conducerea partidului, nu are un CV public. Deși a promis că o va face. De fiecare dată când cineva îndrăznește să întrebe acest lucru, Ghinea sare să îi rupă capul și se folosește de numele meu. Spune că cei care pun întrebarea asta sunt sectanții mei.  Ghinea a tot repetat o minciună, aceea că eu i-aș fi cerut CV lui Botoș, că aveam un interes în alegerile USR, unde îmi doream să câștige adversarii domnului Ghinea. Minciuna asta a devenit adevăr în USR. Asta în ciuda faptului că, evident, nu este așa. Aici discuția mea cu Vlad Botoș, care a început pe 26 ianuarie 2022 și unul din numeroasele comentarii similare făcute de Cristian Ghinea. Alegerile în USR, câștigate de Dacian Cioloș, au fost pe 1 octombrie 2021, deci cu vreo trei luni înainte de a-i cere eu un CV lui Botoș. Nici până în acest moment Botoș nu are un CV public. Asta ridică o mulțime de semne grave de întrebare și a stârnit o serie de zvonuri în interiorul partidului care de care mai toxice. Ultimul este despre diploma de absolvire a facultății domnului Botoș căci în biografia foarte romanțată pe care acesta a prezentat-o la alegerile interne lipsește până și anul în care acesta a terminat facultatea iar numele facultății este un acronim.

USR se înfundă într-o mocirlă și devine din ce în ce mai irelevant. Folosește banii publici în promovarea unui foarte periculos cult al personalității, care evident nu funcționează. Am văzut sute de postări sponsorizate de USR care-l promovează agresiv pe șeful partidului și realizările din PNRR al lui Ghinea, iar popularitatea ambilor este în scădere. USR a câștigat atât de multe voturi nu pentru că era condus de Drulă, Ghinea, Barna, ci pentru că a atras o mulțime de oameni foarte buni și pentru că au fost foarte vocali pe nevoia de transparență, meritocrație și eliminarea corupției. În acest moment, partidul nu atrage pe nimeni capabil să aducă voturi și băltește alături de două partide PMP și PNL-Orban, care au probleme uriașe de corupție. Nu cred că Vlad Botoș este comparabil cu nenorocirile din PSD, PNL, UDMR, AUR sau partidele vechi, așa cum sunt convins că voi vota fără niciun fel de probleme actualul USR, în lipsa unei alte alternative; decât ce avem acum în Parlament (REPER va avea probleme să strângă semnăturile necesare). Nu cred nici că cei trei șefi ai USR sunt rău intenționați, dar în mod sigur agresivitatea asta extremă, încrâncenarea, sectarizarea și încurajarea cultului personalității au îndepărtat foarte mulți oameni buni din USR.

Și perdanţii suntem noi toți. Da, PSD, PNL, UDMR și AUR sunt extrem de toxice și USR e preferabil, dar sprijinul necondiționat împreună cu autosuficiența și aroganța creează monștri. Ciorbea, Rareș Bogdan, Băsescu sunt doar câteva exemple.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.