Acasă Utilitare Restricţii la furnizarea apei în localitatea General Scărișoreanu

Restricţii la furnizarea apei în localitatea General Scărișoreanu

320
0

În ultima perioadă, în anumite zone de la nivelul ariei de operare RAJA S.A., s-a înregistrat o creștere considerabilă a consumului de apă potabilă, dar și o scădere a debitului de apă la nivelul unor surse de captare subterană, informează Biroul de comunicare.

Din cauza cerinței crescute de apă de la consumatori, în sistemele de stocare nu se poate acumula suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu. Astfel, pentru a permite refacerea stocului de apă înmagazinat în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării în rețeaua de distribuție.

În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din satul General Scărișoreanu (comuna Amzacea),  motiv pentru care, începând de astăzi – 18 iulie 2023,  RAJA SA se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după un program zilnic.

Astfel, abonații din localitatea General Scărișoreanu vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, între orele 05.00 – 22.00, urmând ca pe timpul nopții să se refacă stocul de la nivelul rezervorului

Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Recomandăm cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, acordând prioritate băutului, nevoilor igienico-sanitare și casnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.