Acasă PAMFLET TOMISTONE – constănţeni din epoca de piatră

TOMISTONE – constănţeni din epoca de piatră

16508
0

Dan MIHĂESCU ■

Locuiesc chiar în cetate, între Poarta Mare cu Amfiteatru şi Agora şi graţie acestei întâmplări, mult amar de vreme, cu o impostură desuetă, abordam un aer trufaş, de patrician, semn distinctiv al unui pedigree tomitan.

Asta până când revoluţia decembristă a reuşit, ce n-a putut sistematizarea urbană ceauşistă, să mute vulgul în peisajul antic. Astfel, prin nu ştiu ce împrejurare dubioasă finalizată cu o tranzacţie de 5000 de lei, peste drum s-a mutat un chiomb aşchilopat cu mers dezmembrat, pesemne din comunităţile de troglodiţi din canarale, de cioplitori în piatră.

Odată cu apariţia vecinului troglodit de vizavi, strada mea din inima cetăţii, mustind de civilizaţie şi poezie antică, a revenit la brutalitatea epocii de piatră căci vorba aia: “Poți scoate țăranul din sat, dar nu poți scoate satul din țăran!”.

Şi uite aşa, trogloditu mutat în Constanţa pe str. Callatis la nr. 33, Stroenescu Antonio, un fel de Fred Flinstone al zilelor noastre, s-a aciuat în inima cetăţii TOMISTONE cu bolovanii lui la care cioplea, cu tot, şi cu năravurile de a-i instala unde i se năzare, marcându-şi astfel perimetrul luat în stăpânire, precum pinguinu cuibul.

Aşa se face că în faţa locuinţei sale, pe întreaga lungime de vreo 300 de metri a străzii Callatis, Antonio “Stone” Stroenescu şi-a rezervat pe legea lui vreo 3-4 locuri de parcare. Ba, eu cred că mai împrumută şi autoturismele vreunor cunoscuţi, doar aşa ca să ţină locurile ocupate. Parkingul trogloditului din TOMISTONE este mărginit la sud şi la nord, pe toată lungimea străzii Callatis, de imense borduri din beton tangente la trotuar, pe care omul le mută toată ziua, în sus şi jos, ca să acapareze cât mai mult teren din stradă şi să-i impiedice pe alţii să-şi oprească vehiculele.

Ce Muncă de Sisif, câtă bătaie de cap şi ce lipsă de ocupaţie să ai ca să-ţi faci un ţel în viaţă din şicanarea altora în felul ăsta, mă întreb. Şi totodată cât de abandonat la voia întâmplării să fie tot acest haos urban, lăsat atât pe mâna nevolnicilor înnobilaţi, prin hazard, cu înalte responsabilităţi edilitare cât şi a troglodiţilor strămutaţi din caverne în buricul cetăţii?

Întreb pentru că de vreo 12-13 ani, pe strada Callatis 33, din Constanţa, sistemul rezervării locurilor de parcare funcţionează după cum am relatat. Degeaba am reclamat la Dregătoria din centru micile samavolnicii sinistre practicate barbar de către Fred Flinstonul de pe strada mea. O dată, de două ori a venit garda cetăţii zisă Poliţia Locală, un fel de Servciu de Protocol şi Protecţie pentru consilierul primarului, l-a sancţionat, şi atât. Nici măcar nu i-a luat „jucăriile” şi nici nu l-au pus să le pună la loc de unde le-a adus. Apoi, nimic.

Totul a rămas aşa: Antonio “Stone” Stroenescu, care între timp a devenit chiar şi instructor auto, îşi face jocurile cu bolovanii lui Sisif, iar strada Callatis la nr. 33 a încremenit în Epoca de Piatră asemeni, dealtfel, întregii cetăţi TOMISTONE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.