Acasă EDITORIAL Mustrare scrisă pentru Guvernul Ipocriților

Mustrare scrisă pentru Guvernul Ipocriților

16411
0

Manuel VLĂDUȚ■

„Puțini oameni aud cu plăcere despre păcatele pe care le fac cu plăcere.”
William Shakespeare

Guvernul hibrid PSDNL condus de alunecosul Ciolacu, se întrece pe sine de ceva timp încoace, prin inventarea unor „soluții” de ultim moment în a găsi banii necesari bugetului național, intrat într-o imensă gaură neagră. Ultima găselniță disperată a ciolacului „Cavalerul Tristei Figuri”, se pare că țintește fără pic de rușine bursele sociale ale copiilor cu un singur părinte, posesor al salariului minim pe economie, dar și bursele școlare ale elevilor. Printr-o „inginerie” contabilă pe care numai experții gânditori ai sinistrului guvern pesedenelist pot fi capabili să o conceapă, bursele școlare ale elevilor vor fi calculate astfel încât să fie scăzute zilele libere, iar aproape fiecare lună are o vacanţă, o minivacanţă sau alte libere legale, inclusiv weekendurile.

Chiar dacă nu au fost capabili până acum să reformeze discriminatoriul sistem de pensii și să taie sau măcar să ajusteze pensiile cu adevărat speciale, din care au făcut un adevărat brand electoral fără rezultat, chiar dacă nu s-au gândit o clipă, că îngenuncherea firmelor mici și mijlocii prin fiscalizare excesivă va duce la închiderea multora dintre ele și la extinderea economiei subterane, guvernul nu ezită să lovească și în firavele burse sociale și de merit ale copiilor români, făcându-se că nu văd adevăratele surse ce pot fi aduse la buget, aflate la vedere și la îndemâna statului.

Există o lungă listă de mari datornici, binecunoscută guvernului, fie ei privați sau de stat! Există de asemenea o lungă listă de firme privilegiate, inclusiv mari companii multinaționale, care în afara datoriilor neplătite, bineînțeles că sunt și clienți politici ai hămesiților corupți aflați la putere, aceiași de ani de zile! Dar niciodată nu veți vedea mari datornici executați silit – la fel cum se procedează cu fimele mici dar neprivilegiate, ba dimpotrivă, sume uriașe datorate statului sunt șterse.

Și bineînțeles, cei care sunt taxați din greu, cei care suportă avalanșa impunerilor fiscale ale statului care – se pare că a devenit de fapt un adevărat “dușman al poporului” – sunt cetățenii de rând, cei care secătuiți, lipsiți de ajutor și disperați de spectrul sărăciei, aleg să plece din propria țară spre cele patru zări, în căutarea unei vieți mai bune.

În tot acest timp însă, satrapii care guvernează România de atât amar de vreme, prosperă, conduc afaceri în mod direct sau prin interpuși, de cele mai multe ori abonați cu contract la ugerul generos al bugetului local sau de stat, fără să dea socoteală cuiva, funcționând neautorizat, ocrotiți chiar de instituțiile care ar trebui să-i controleze, așa cum se întâmplă chiar în aceste zile după tragedia de la Crevedia, unde dosarele penale s-au deschis pentru fapte, dar nu și pentru vinovați!

Și pentru că acești inutili care ne conduc cu succes spre prăpastie, se tot învârt în jurul cozii făcându-se că găsesc soluții în timp ce îngenunchează o națiune, se pun firesc o serie de întrebări, la care îl invităm pe “onorabilul” Don’ Ciolacu, dar și pe nădușitul premier-general Ciucă, ori pe premierul pandemiei-sufletului, Cîțu, să răspundă public printr-o Dare de Seamă care să cuprindă:

  • De ce s-au acumulat în 3 ani și jumătate, o datorie publică aproape cât cea acumulată în ultimii 30 de ani?
  • Care sunt creditorii României? Punctual: datoria, termen de rambursare, dobânzi, ce garanții s-au dat?
  • Care sunt contractele de împrumut din anul 2020 până în prezent; cu toate anexele și situația detaliată la zi?
  • Pe ce s-au cheltuit acești bani împrumutați; detaliat, cu documente doveditoare!
  • Situația detaliată a resurselor naturale ale României: cine le exploatează, ce investiții au făcut, ce redevențe primește statul român, ce impozite plătesc investitorii către România?
  • De ce s-au cumpărat în pandemie peste 35 milioane de vaccinuri anti-COVID, care au costat România jumătate de milliard de euro, din care mai mult de un sfert au expirat apoi și nu au mai trebuit nimănui, deși noi abia dacă suntem 19 milioane de români?

Și întrebările pot continua! După ce toate acestea fi-vor lămurite, după ce responsabilii acestor simulacre de guvernare vor fi aduși în fața justiției pentru a răspunde de starea  de dezastru în care ne-au adus, poate vom fi capabili să o luăm de la capăt și să reconstruim puțin câte puțin, țara pe care suntem datori să o lăsăm moștenire copiilor noștri…

Asta, pentru că dacă tot vii atât de spășit să ne spui, Don’ Ciolacu – în timp ce ne minți în față că prețurile la alimente au scăzut cu 40%, că trebuie să plătim impozite mult mai mari, să facem sacrificii (pentru a câta oară?) pentru bunăstarea Statului Român – care de fapt nu face nimic pentru noi, să știm și noi de ce, pentru ce și să aflăm și noi – cu subiect și predicat – unde sunt banii noștri și banii împrumutați de voi pe spezele noastre și pe care zici tu că trebuie România să îi dea înapoi, din impozitele noastre?

P.S. Datoria publică a României în anul 2019 era de 374 miliarde de lei; doar în 2020, crescuse cu încă 124 mld. lei, ajungând la 498 mld.

Datoria publică a României a fost de 712 mld. lei în a­pri­lie 2023, dublă faţă de cât era la final de 2019, înain­tea pandemiei, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor.

Noapte bună, România! Vă mai aduceți aminte de escrocul Sorin Ovidiu Vântu? “Dormiți liniștiți! Aici sunt banii dumneavoastră!”

Foto: https://playtech.ro/, www.lumeapolitica.ro, www.timesnewroman.ro , www.dcnews.ro, www.jurnalul.ro, www.grigorecerchez.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.