Acasă PAMFLET PSD Constanța: Cina cea de taină pe vouchere alimentare sociale

PSD Constanța: Cina cea de taină pe vouchere alimentare sociale

17876
1
Imagine procesată
Imagine procesată

Dan MIHĂESCU ■

Azi, răsfoind paginile de Facebook, mi-a fost dat să văd români fericiți chiar și cu dinaintea goală, cum se zice în popor, și fac referire la popor tocmai pentru că cei pe care-i bag în seamă aici se declară “din popor, pentru popor”! Vorbesc aici despre socialiștii constănțeni Stroe și Dumitrache cei la fel de neasudați, parveniți și bogați ca autorii Manifestului Comunist, Engels și Marx, cei care au sunat adunarea Biroului Permanent Județean Constanța al Partidului Stroe Dumitrache (PSD) cu primarii și președinții de organizații din județ la Cernavodă. Ce-a fost ce s-a întâmplat, n-am aflat prea multe din limba de lemn a postării decât că: „S-au trecut în revistă realizările și proiectele inițiate pe parcursul anului, dar și strategii pentru anul următor”. Secretoși nevoie mare activiștii ăștia. Dar n-a fost bai că nu le au cu vorbele căci doar se zice că o fotografie bună valorează cât 1000  de cuvinte și dacă și-a drămuit cuvintele măcar a fost generoasă cu pozele, postaca Irinela Irimia.

Făcând analiză pe imagini vedem că la distinsa adunare coclesc, dospesc și dau pe dinafară de putrezi de bogați activiști înăcriți, unul dintre ei,  Gheorghe Nicolau, patronul companiei SORENA, veteran de prin 1992, de pe vremea PDSR. L-am mai văzut și pe septuagenarul Nicu Moga, și tot așa… Singura față demnă de luat în considerare, dar din păcate încă tânără speranță, era deputatul Lucian Lungoci. În fine și cum ajunseseră ei așa în cârciuma din Cernavodă, s-au și așezat pe căprării prin salon iar la masa centrală, pentru poza tipică de “Cina cea de taină”, n-au încăput decât cei cu destinul ales… Masa aranjată așa, cum a zis nea Marcel, mai pe austeritate, plătită cu vouchere alimentare de la ajutor social prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”, abunda în platouri cu struguri, ceva pateuri cu brânză și ciuperci, Fanta, Cola și apă plată. Ah, și vin alb și roșu la carafă. O “Cina cea de taină” de la care lipsea Mântuitorul  dar, în schimb, era ciopor de îngeri decăzuți!  

Trec în revistă, cu amuzament, pozele de pe pagina de socializare a PSD Constanța și mi revine în memorie  pelicula de mare rafinament a regizorului  italian Elio Petri, din 1971, “Clasa muncitoare merge în paradis”, capodoperă cinematografică ce denunță sclavia politică a clasei muncitoare captivă a sindicatelor acestea, la rândul lor, stăpânite de partidele de stânga.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.