Acasă Utilitare Județul Constanța: Furtuna a avariat rețelele de distribuție a apei potabile din...

Județul Constanța: Furtuna a avariat rețelele de distribuție a apei potabile din 18 localități

102
1

Vremea severă înregistrată în județului Constanța în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie) cu rafale de vânt care au depășit pragul critic de 100 km/h, a făcut aproape imposibilă misiunea echipelor RAJA care au asigurat serviciul de permanență pentru furnizarea apei tuturor consumatorilor în regim continuu, iar avariile apărute la sistemul de alimentare cu energie electrică (căderi de tensiune sau cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt) nu țin de operativitatea echipelor noastre, transmite Biroul de Comunicare.

Astfel, duminică – 19 noiembrie 2023, la ora 11.30, situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei din județul Constanța era următoarea: Dumbrăveni, Vâlcele, Darabani, Olteni, Plopeni, Viișoara, Cobadin, Pecineaga, Moșneni, Albești, Cotu Văii, Negru Vodă, Tătaru, Poarta Albă, Murfatlar, Nazarcea și Dulcești, iar în localitatea Independența se furnizează apă cu presiune redusă.

„Rugăm utilizatorii afectați de lipsa apei să dea dovadă de înţelegere, pentru că echipele RAJA vor acționa pentru reluarea furnizării de apă, imediat ce vor fi rezolvate problemele survenite la nivelul rețelei electrice. În continuare, se asigură permanența la nivelul municipiului Constanța cu 12 echipe de intervenție, iar în restul județului cu alte 9, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care acționează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societății. Facem un apel către toți abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.924 tasta 3”, subliniază Biroul de Comunicare RAJA.

1 COMENTARIU

  1. Am ieșit dimineață cu câinele. Am văzut foarte mulți copaci răpuși de vânt. Majoritatea copcilor cazuți sunt din așa zisele speciii ” valoroase” : plop și salcie.
    Ce m-a intrigat, este faptul că cei care lucrau pentru înlăturarea arborilor , erau pompierii, veniți la fața locului cu autospecialele din dotare. Nu am văzut nici un lucrător din primărie . Probabil că este weekend, și nu pot fi deranjați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.