Acasă Utilitare Valu lui Traian: Primăria își face centrală fotovoltaică de utilitate publică

Valu lui Traian: Primăria își face centrală fotovoltaică de utilitate publică

60
0

Fondul pentru modernizare în România, Programul – cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei și, pentru realizarea Studiului de fezabilitate în vederea realizării obiectivul de investiții: „Construire centrală fotovoltaică (prosumator) dotată cu stație de reâncărcare pentru mașini electrice”, precum și  aprobarea  indicatorilor tehnico-economici, a devizului  general și a bugetului proiectului finanțat.

Proiectul, finanțat prin PNRR, prevede amenajarea, pe o suprafață de 14000 mp, a unui câmp fotovoltaic, format ȋn total din 600 panouri de 570 Wp, monocristaline, ce vor produce energie electrică la tensiune continuă, cu o Putere instalată = 342 kWp // Energie produsă/an aproximativ 444 MWh/an. De asemenea vor fi puse în funcțiune trei invertoarele cu puterea instalată de 100 kW și unul de 50 kW – de tip „string”, puterea totală instalată fiind de 350 kW.

Stația de reîncărcare, va fi deservită de două puncte de reîncărcare de 22 kW fiecare, dotate cu cablu tip 2 asamblate pe un postament dedicat.

Panourile fotovoltaice prevăzute în proiect sunt de tip monocristalin cu dimensiunea de 2278x1134x30 mm, greutate 32,7 kg. Tipul de panou fotovoltaic estimat a fi folosit este produs de Phono Solar, model PS570M7GFH-24/TNH, şi are puterea instalată de 570 Wp, de tip monocristalin, cu o eficienţă de 22,07% în condiţii STC, si a carui performanţă nu scade sub 87,4% dupa 25 de ani de funcţionare,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.