Acasă EDITORIAL Războiul hibrid al „genelor slave”

Războiul hibrid al „genelor slave”

4004
0
sursa: timpul.md

Manuel VLĂDUȚ ■

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Astfel, nu va trebui să lupți pentru a-i cuceri, pentru că, speriați de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși”.  Sun Tzu- Arta razboiului

Circulă de câteva zile în mediul on-line, preluată și rostogolită în forma ei grosieră, o informație prezentată drept știre senzațională și adevărată, care sub eticheta unor „cercetări științifice internaționale” nu face decât să dea apă la moară „prietenilor” noștri de la vest și sud, ale căror pretenții teritoriale asupra unor regiuni istorice ale României nu au încetat niciodată să fie exprimate, mai mult sau mai puțin voalat. Este vorba despre un articol  preluat în special de către presa ungară, dar și în cea sârbească și bulgară, cu referire la un studiu care ar arăta nici mai mult nici mai puțin că genomul românesc este predominant slav. Studiul, publicat în revista științifică americană Cell , „are un efect neplăcut asupra românilor, care de zeci de ani se consideră descendenţi ai locuitorilor de odinioară ai Daciei Romane, ai dacilor romanizaţi şi ai coloniştilor romani, deci ei sunt locuitorii străvechi ai Transilvaniei”, susține publicația maghiară.

Sursa: timpul.md

Atât au așteptat trompetele ungurești, pentru a trâmbița cu bucurie lumii întregi, că noi românii nu suntem ceea ce ne credem – adică urmași ai dacilor trăitori pe aceste meleaguri și ai ai romanilor a căror limbă și civilizație și-au lăsat amprenta peste noi, pentru vecie… Pentru ei, „Mitul antichității românești din Transilvania a fost risipit”potrivit publicației ungare HirTV.hu , iar „Teoria daco-romană a primit o palmă”.

Cunoaștem că încă din secolul XVIII propaganda ungurească încerca să șteargă identitatea națională a românilor din Transilvania, prin tot felul de mijloace, printre care și teoria lui Roesler, care căuta cumva justificări ale ocupației austro-ungare pentru a începe o „luptă științifică împotriva dreptului românesc”.

Iată că studiul genetic recent a dat încă o dată apă la moară ungurilor, însă nu putem să nu observăm modul subversiv în care acesta este promovat în presă, probabil sub atenta îndrumare a licuriciului de la miază-noapte, de unde “Orban ot Ungaria” primește zi de zi lumină…

Sursa: scontent.fotp7

Și asta pentru că cine citește articolul original despre studiul în cauză, va vedea cu ușurință că acesta a fost efectuat pe baza unui număr de numai 138 de analize ADN pe mostre prelevate de la schelete dintre secolele I-X e.n., iar dintre toate aceste 138 de mostre, doar 1 au provenit de pe teritoriul României, dintr-un tumul din Ploiești… Nu toată comunitatea științifică și-a asumat aceste presupuneri, cum că dintr-o dată, dintr-un singur schelet s-a ajuns la concluzia că 50-60% din populația României ar avea origini slave… Cu toate acestea, presa din Ungaria s-a grăbit să pună eticheta! Să le reamintim totuși ungurilor, dar și vecinilor noștri de la sud, că nici genetica lor nu stă prea bine la capitolul origini; și că sunt studii care au dovedit că sunt altceva decât fino-ugrici sau slavi și că genetic sunt mult mai asemănători cu noi, daco-românii!

 Totodată, putem observa cu regret că informația despre așa-zisul nostru genom predominant slav, nu a fost în vreun fel combătută de nicio instituție abilitată a statului român, că nu există luări de poziții – de pildă – a Academiei Române sau ale unor cercetători științifici români, deși există și alte studii cu referire la genetica și originea poporului român, trăitor de mii de ani pe aceste meleaguri, cum ar fi cel al doctorului olandez de origine română Mihai Netea  sau studiul cu referire la etnogeneza noastră, a lui Ion Pachia-Tatomirescu .
Nomad maghiar. Sursa: r3media.ro

Iată de pildă, părerea avizată a doctorului și geneticianului Mihai Netea: “Dacă e să ne gândim la genetica românilor, sunt trei populații de bază care formează genetica românilor. Cam 30% din genetica românilor este populația paleolitică care a migrat în urmă cu 50000 de ani în Europa – oase de la Peștera Cioclovina și Peștera Muierii. Acelea sunt o treime din strămoșii noștri. Urmează o mare migrație neolitică care vine din Orientul Mijlociu și care aduce agricultura și creșterea animalelor și care formează unele dintre cele mai înfloritoare culturi neolitice din Europa pe teritoriul României, cultura Vinca, cultura Boian și mai târziu, în neoliticul mijlociu, cultura Cucuteni care este, probabil, cea mai impresionantă cultură neolitică europeană, în care satele ajung să aibă până la 50000 de locuitori, impresionant de dezvoltate. Aceste culturi neolitice sunt responsabile pentru jumătate din genetica noastră. Deci noi putem spune că pe jumătate, strămoșii noștri au fost cultura Boian, Cucuteni – care sunt foarte înrudite – cultura Hamangia, știți Gânditorul de la Hamangia.” Adică, într-un cuvânt, suntem chiar mai vechi decât strămoșii daci, al căror sânge îl purtăm în vene, fără a avea însă pretenția că nu am avea și urme slave sau cumane, gotice sau avare, ori ale altor neamuri migratoare precum maghiarii, care s-au contopit de-a lungul veacurilor în marele creuzet al neamului daco-românesc trăitor în spațiul carpato-danubiano-pontic!

Sursa: timpul.md

Și în timp ce presa ungurească exultă la “nemaivăzuta” știre a studiului transformat într-un alt atac subversiv la adresa originilor noastre strămoșești, presa din România nu face decât să rostogolească și să împrăștie o știre care necombătută argumentat, nu poate face decât rău, dovedind însă o dată în plus, complexitatea și dimensiunile războiului hibrid care se desfășoară sub ochii noștri, purtând interese străine.

Fiindcă la fel ca și teoria austr-ungară roesleriană, au existat destule încercări ale propagandei moscovite de a demonstra “științific” că există o limbă “moldovenească” separat de cea română, sau că înșiși străbunii noștri daci nu sunt decât o ramură a slavilor, uitând însă intenționat să spună că și marea familie a slavilor face parte din trunchiul comun al populațiilor pelasge neolitice, dealtfel la fel ca întreaga populație europeană.

Iar dictonul latin ,,Divide et Impera,, funcționează și pe această cale, mai bine ca oricând…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.