Acasă PAMFLET Pălărie-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i!

Pălărie-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i!

6770
0
Imagine prelucrată cu rol ilustrativ
Imagine prelucrată cu rol ilustrativ

Dan MIHĂESCU ■

Dacă ar fi fost să folosesc clișee aș fi folosit expresia consacrată ”Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”, dar eu nu sunt din ăia care bat apropouri. N-am nimic, ba chiar îi admir pe bărbații care se respectă, își cănesc ghioceii, dau un lac transparent pe unghii, suportă cu stoicism să-și piardă tufele dintre sprâncene sub clonțul de oțel al pensetei… Jos pălăria, asta chiar e dovadă de bărbăție! Nu, nimic din toate astea. O să vă zic doar că gata, s-a împlinit sorocul și miercuri, 17 ianuarie, Ovidiu Cupșa o va porni cu adevărat pe calea „mucenicească” ca să își ofere talentele ce-l recomandă pentru mântuirea constănțenilor, inaugurându-și sediul campaniei electorale pentru funcția de primar din partea AUR într-o clădire de Bd. Tomis, lângă fosta redacție a ziarelor Contrast și Telegraf, de unde și-a început drumul și Radu Mazăre.

Așa a fost sfătuit, așa și-a imaginat și el această alegere după ce la spovedanie i-a spus să nu mai jinduiască în ascuns la ce are altul ci să plece pe calea lui, să nu mai ascundă ce are în inimă și ce-și dorește cu adevărat, să se însoțească cu cei pe care-i simte aproape și să păstreze galbenul în suflet dar să-l combine cu negru în locul albastrului… Știți, cămășile negre…la guler!

Și aia a fost. Atât i-a trebuit lui Ovidiu Cupșa. Odată spovedit i s-a luat greutatea de pe suflet și a  pornit și el, acum, pe Via Dolorosa, urmând calea cea aspră a „izbăvirii” constănțenilor de lipsuri, griji și nevoi, deschisă în 2000 de al Învățătorul și Binefăcătorul său, Radu Mazăre, primul mare “pescar de suflete” din pleiada ce urma să vină.

Drumul a mai fost bătut, apoi, de alți doi celebri falși profeți, Horia Miron Constantinescu, ce a chibuțat și el puțin prin prejmă la alegerile din 2020 și marele balon de săpun Gigi Chiru, care a tăbărât ceva mai la vale pe Via Dolorosa, în cârciuma botezată „Primăria Constănțenilor”.

Sursa foto: Facebook

Acum, Radu Mazăre nu mai prididește cu procesele și condamnările penale pe care le tot primește, din urmă, în timp ce-și îndeplinește programul zilnic de la Jilava. Gigi Chiru, tot așa, s-a „martirizat” și el după campania din 2012 de alegeri la primărie, cu o condamnare definitivă de 6 luni pârnaie cu suspendare pentru mituirea alegătorilor (model urmat acum cu fidelitate și de George Simion). Doar Horică Constantinescu a apucat să se șutească la timp dar cât pe ce să calce și el pe bec puțin mai târziu, după ce intrase pe ușa din dos la stânga primarului.

Și acum noul „mucenic” al neamului-prost constănțean, Ovidiu Cupșa, amușinează și el tot pe aici, pe bulevardul Tomis, această veritabilă Via Dolorosa a candidaților la primărie, chiar vizavi de Casa Albă, unde și-a închiriat pentru un an de zile sediu de campanie de unde amenință triumfalist că din toamnă traversează strada, pe la trecerea de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.