Acasă FOILETON AUR a simulat “Noaptea cuțitelor lungi” la sediile PSD

AUR a simulat “Noaptea cuțitelor lungi” la sediile PSD

8231
0
Imagine prelucrată cu scop ilustrativ
Imagine prelucrată cu scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU ■

Am trăit s-o văd și pe asta, partidul „Albă ca Zăpada” – AUR s-a repezit la comandă în stradă, cu lătrături, să muște mâna lu’ mama și tata lor – PSD. La Constanța, penibilitatea a întrecut ridicolul căci în capu’ la coloana de „ultrași” ce se scurgea, pe trotuarul proaspăt pavat, către sediul Organizației Județene PSD făcea “roșu-n gât”, din toți rărunchii, proaspăt viitorul fost candidat, Ovidiu Cupșa.

În mâna dreaptă giorsăia o flamură tricoloră în vreme ce stânga și-o mușca ca penitență probabil, cu gândul la maxima Lordului  Beaconsfield: „În politică, ingratitudinea este adeseori răsplata celor mai mari servicii”. Și vorba aia, serviciile lui din care și-a făcut imagine, renume, conturi grase – pesemne, dacă ne uităm doar la casa cu care se mândrește, a plătit pensii alimentare și-a publicat cărți de poezie, i-au fost oferite și întreținute doar de cei pe care ieri noapte îi asalta: PSD și PNL!

Pe ce motiv? Pe motiv că: „Vrem dreptate, Nu comasate”!

Nu-i vorbă că pe imaginile filmate și în fotografiile de pe Facebook am mai remarcat doi pitorești constănțeni, deputatul Dănuț Aelenei și soția, senatoarea Evdochia Aelenei, alergând în plutonul fruntaș din spatele lui Cupșa, ca să-și marcheze noile poziții pe viitoarele liste de candidați ai partidului. La europene, la locale, la parlamentare… nu contează. Undeva s-o mai târâie încă patru ani pe câte-o stipendie publică.

Au scandat, au aplaudat, au huiduit și ovaționat și s-au cărat după ce, ca orice galerie de stadion a dat piept cu jandarmii care i-au întrebat despre Biroul Populației, despre lipsa autorizației pentru ocuparea domeniului public și le-a pus în vedere să-și strângă jucăriile de la scara blocului și să dea cu mătura la plecare.

Ah, am uitat! Despre ce e vorba în titlu cu Noaptea cuțitelor lungi? A fost un eveniment revanșard ordonat de Cancelarul Reichului pentru noaptea de 30 iunie 1934, în cadrul căruia și-a eliminat adversarii politici care reprezentau o amenințare directă asupra puterii sale, reglându-și conturile și cu competitori ce ar fi putut să-i amenințe poziția de lider în partid.

Cât despre ce-a mai fost, ce s-a mai zis și ce s-a mai strigat pe la protestul AUR-itor, iată ce relatează ziarista Cristina Ionescu, pe Facebook. Eu unul nu am mers la fața locului, căci am hotărât ca anul acesta să nu-i mai încurajez pe de-alde ăștia, cu prezența mea. Și cred că dacă mai mulți ar proceda ca mine, am putea să-i determinăm să ne ia în serios și să aibă prestații demne de a fi urmărite.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.