Acasă Gloria mundi Fuchse fuse și se duse, urmează Dinamo!

Fuchse fuse și se duse, urmează Dinamo!

7733
1
Sursa: Fan CSM/Facebook
Sursa: Fan CSM/Facebook

Luigi FRIGIOIU ■

Marți, 13 februarie, bătrâna Sala a sporturilor s-a dovedit, din nou, prea mică pentru constănțenii care au luat-o cu asalt la meciul de handbal masculin CSM Constanța-Fuchse Berlin din cadrul cupei europene EHF. A fost un număr dublu de spectatori față de capacitatea sălii așa că, jumătate dintre ei au fost nevoiți să urmărească jocul în picioare. Lipsa unei construcții adecvate pare o problemă nerezolvabilă la nivelul administrației locale.

Despre noua sală de la marginea orașului nu se mai vorbește deloc…

Meciul a fost un adevărat spectacol. Handbaliștii noștri au oferit încă o seară memorabilă! CSM Constanța a făcut un meci extrem de curajos în compania super-echipei germane Fuchse Berlin, deținătoarea trofeului EHF European League, conducând până spre final. Încurajați admirabil de un public conectat la intensitate maximă în fiecare moment al partidei, băieții noștri au dat senzația că pot câștiga, dar experiența și forța adversarilor și-au spus cuvântul.

Sursa: Fan CSM/Facebook

Susținerea fanilor a fost senzațională. Printre ei s-au numărat și personaje pitorești venite în ajutorul echipei ca actorul Dan Cojocaru (fost crainic al sălii) și regizorul Ervin Șimșensohn (directorul Teatrului de stat). Deși ar fi fost utili, tenorii de la Teatrul de Operă au lipsit. Respectivii bărboși sunt și preoți. Ca urmare, fusesă convocați de Prea-Înaltul Teo ca să-i facă galerie la meciul decisiv cu Și Mai-Înaltul Daniel

Cu bărbi sau fără, ajutorul celor din tribune n-a fost de ajuns pentru CSM: Fuchse a întors rezultatul și s-a impus, 32-29 (14-15), păstrându-și invincibilitatea în competiție. Dar echipa noastră merită aprecieri și aplauze pentru determinarea dovedită! Au jucat: Vasile 8 intervenții, Rusu (portari) – Komogorov 7 goluri, Ravnic 7, Aliokhin 4, Căbuț 3, Drăgan 2, Nikolic 2, Mourino 2, Nistor 1, Andrei 1, Ilie,  Caba, Stankovic, Vegar, Chikovani.

Sursa: Fan CSM/Facebook

George Buricea a dovedit că e un antrenor de valoare. Urmează să confirme și la echipa națională a României unde a fost recent numit.

Un blat pentru tortul lui Hagi!

Deocamdată, nimic nu e pierdut. CSM Constanța e pe locul 3 în grupă și pot accede în faza superioară a competiției. Urmează duelul decisiv, tur-retur, pentru calificare cu Dinamo. La București, pe 20 februarie, la Constanța pe 27 februarie.

Sperăm că handbaliștii nu vor păți ca fotbaliatorii Farului, perdanți în meciul cu Dinamo, echipa de pe ultimul loc. În februarie, a fost ziua lui Hagi și, probabil, fariștii i-au oferit un blat pentru tortul aniversar. La mulți ani, Gicane! Hai Constanța!

1 COMENTARIU

  1. Un rezultat onorabil, împotriva unui adversar foarte puternic, într-o sală care nu-i merită pe jucători. Nu sala, cât mai degrabă administrația locală, din ultimii 35 de ani. Să nu ne amăgim, totuși: la germani nu a jucat Mathias Gidsel, golgeterul CE 24. În ce privește viitorul, să sperăm că Don Xavier va primi lecția pe care o merită de la succesorul lui la timona naționalei. Dezamăgitor jocul dinamoviștilor, în fața unei echipe cu buget de trei ori mai mic, și pe fondul unor decizii cel puțin stranii de pe bancă. Poate Vasile, Ilie, Nistor, Drăgan & comp.vor arăta spaniolului calea spre alte zări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.