Acasă Cetăţeanul supărat Morții Medgidiei trecuți fără voie, în “proprietate privată”

Morții Medgidiei trecuți fără voie, în “proprietate privată”

11925
0
foto: Facebook

Manuel VLĂDUȚ

E o vorbă din bătrâni: „Morții cu morții, viii cu viii…” . Dar când se amestecă morții cu viii, deja nu mai miroase a bine!

Așa și la Medgidia! Unde secretomania – în cele ce privește alambicatele afaceri edilitare – este, dacă nu la rang de stat, măcar la rang de primărie… Și dacă tot a revenit Valentin Vrabie în funcția de primar, după contestația depusă împotriva condamnării la 1 an și 7 luni închisoare cu suspendare din luna octombrie 2023 și a devenit din nou „Împărat pentru 1 lună” (termenul judecării contestației în anulare fiind 7 martie n.r.), poate va spune și cetățenilor Medgidiei, cum au ajuns să fie concesionate locuri de veci și construite morminte pe două loturi de teren care aparținea defunctei S.C. FRUVIMED S.A. – aflată în lichidare judiciară și sub ce temei legal au fost încasate de către Direcția Gestionare a Domeniului Public și Privat (DGDPP) a municipiului Medgidia, taxele de cimitir și de concesiune aferente.

Foto: Manuel VLĂDUȚ

Căci în data de 15.01.2024, lichidatorul Fair & Full Insolvency Consulting SPRL a scos la vânzare cu licitație publică, terenul de 310600 m² ce a aparținut S.C. FRUVIMED S.A. și care încorporează și două loturi pe care sunt construite morminte aflate în administrarea DGDPP Medgidia, iar în data de 16.01.2024 terenul menționat a fost adjudecat la licitație și vândut…

Adică, viitorul proprietar (care nu e cunoscut oficial până la achitarea ultimei tranșe a prețului adjudecat) al celor peste 31 de hectare, devine și proprietar al mormintelor aflate pe terenul obținut!

Și cum în Primăria Medgidia nimic nu mișcă fără știrea primarului, rămân câteva întrebări la care primarul „fără de pereche”, va trebui să răspundă: de ce  licitația cu pricina nu a fost contestată în timp util de către primărie? De ce s-au construit ilegal morminte pe un teren ce nu aparținea primăriei? De ce s-au încasat bani pe taxa de cimitir și pe taxa de concesiune pe 25 de ani a unor locuri de veci concesionate astfel, ilegal?

Cimitirul Ortodox Medgidia, zona mormintelor „privatizate”. Foto: Manuel VLĂDUȚ

Și poate că aceste întrebări ar trebui să le pună chiar și cetățenii care au concesionat și plătit cu bună credință aceste sume de bani. Până atunci morții lor, se pare că au devenit proprietari „fără de voie” pe terenul defunctei FRUVIMED S.A. dar mai ales, după data de 16 ianuarie 2024 au devenit membri selecți ai unui cimitir privat aparținând noului proprietar al terenului în cauză, care – spun „gurile rele” că e un înalt personaj al urbei dobrogene…

Rămâne de văzut cine este acest ilustru personaj, căci voi reveni cu detalii importante la momentul potrivit, detalii pe care sunt convins că și autoritățile competente le vor lua în seamă, spre elucidarea misteriosului transfer în proprietate privată a celor trecuți la cele veșnice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.