Acasă FOILETON I se zice Caidul…

I se zice Caidul…

12382
0
Foto: Alexandru Badea
Foto: Alexandru Badea

Dan MIHĂESCU

Rolul destinului în viața fiecăruia are un sens; dar povestea aceasta este cu mult mai mult tâlc și mai spumoasă, când o auzi istorisită chiar de el. Este vorba despre copilul amărăștean dintr-unul din cele mai sărace sate dobrogene – Tufani, care a văzut pentru prima dată un tren la vârsta de 14 ani. Atunci l-au urcat părinții într-un automotor feroviar și l-au trimis la internat, să facă Liceul Agricol din Poarta Albă din județul Constanța.

Noi, la vreme de campanie electorală, echipa Sentinelei, am pus pe roate atelierul mobil al Potcovăriei lui Dan, și am făcut primul popas, de probă, în marginea Constanței, la Valu lui Traian unde ne-am pus să-l încălțăm pe primarul Florin Mitroi.

Așa cum ziceam, povestea este fascinantă și am avut ocazia să aflu, chiar de la el, cum absolventul unui liceu agricol a avut șansa să fie angajat la IAS Murfatlar SA, perla viticulturii dobrogene, în postul cu maximă vizibilitate, contacte interpersonale și relații publice –de gestionar al Cramelor Murfatlar. Apoi cum înainte de a se încheia primul deceniu post revoluționar să pună pe picioare o afacere privată de mare succes, în domeniul zootehniei și agriculturii, iar firma fondată atunci, la care el a rămas asociat este dusă mai departe de familia sa. Asta pentru că tot îl întrebasem – spune-mi cum ai făcut primul milion…

Și tot așa, Florin Mitroi, care a mărturisit că nu avea habar despre porecla sa, Caidul, a fost de acord să vorbească pe șleau, despre motivul care l-a animat să facă pasul din zona afacerilor private în prim planul vieții politice. Reușind performanțe de neimaginat în ambele zone. N-o spun eu o demonstrează datele oficiale, despre care Caidul vorbește cu mândrie.

În anul 2004, când Florin Mitroi a fost ales primarul comunei Valu lui Traian, cu o majoritate zdrobitoare de voturi, localitatea avea o populație de puțin peste 4000 de locuitori. Acum, în Valu lui Traian își au reședința 17.800 cetățeni, la care se adaugă alți 5000care trăiesc, locuiesc și îți duc copiii la școlile de aici, dar au viza de domiciliu în alte localități.

În anul 2004 în Valu lui Traian era un singur drum asfaltat, acum întreaga tramă stradală este asfaltată, în condițiile în care rețeaua de drumuri s-a triplat ca suprafață urmare a extinderii și creării de noi zone rezidențiale.

În anul 2002 intravilanul comunei Valu lui Traian era de 599,574 ha iar în 2011 suprafața ajunsese la 1584,74 ha.

În 2004, la Valu lui Traian nu exista ideea de digitalizare iar acum primăria este înscrisă până și în programele pilot de digitalizare și implementează, acum, emiterea cărților de identitate cu cip.

În proporție de 80% dezvoltarea localității periurbane, parte a Zonei Metropolitane Constanța, a fost realizată din fonduri nerambursabile.

Astăzi, bugetul total al comunei Valu lui Traian este de 68.105.356 lei, din care 32.840.669 provine din investiții.

Urmăriți întreaga poveste a lui Florin Mitroi, primarul din marginea Constanței destinat a fi Caidul județului Constanța, pe Youtube Canalul Sentinela: https://youtu.be/n2_Kv0kKk8s

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.