Acasă FOILETON Coşmar cu Zelensky, la Kremlin

Coşmar cu Zelensky, la Kremlin

1260
0
Sursă:foto-editare Wedding Crashers
Sursă:foto-editare Wedding Crashers

Dan MIHĂESCU ■

Donquijotisme
Cavalerul Cauzelor Pierdute

În a cincea zi de când a înţeles că blitzkriegul fură curent şi a rămas în pană, pe drum, ne-Putin-ciosu a trecut instantaneu de la mult-prea-blondul vis erotic ucrainean la coşmarul de zi şi de noapte cu Zelensky.

Şi asta a putut fi văzut cu ochiul liber, de la sute şi mii de kilometrii distanţă, de către oricine a urmărit conţinutul declaraţiilor televizate, rictusul facial şi chiar ameninţarea supremă cu nucleara.

La Moscova este linişte mormântală; ne-Putin-ciosu nu poate să creadă ce se întâmplă cu mult prea galonata sa armată, pe drumurile Ucrainei. Tună şi fulgeră, spumegă şi muşcă din covor. La lansarea atacului, piticania de la Kremlin dăduse termen de 24/48 de ore pentru întâlnirea de seară cu şampanie şi pişcoturi, la Kiev, doar că n-a fost să fie.

Şi totul din cauza unui actor de comedie care şi-a luat în serios rolul de preşedinte!  

Lucrurile se complică şi ne-Putin-ciosu se precipită. Ia noi decizii pripite, se crede ignorat de ai lui, se vede contestat de liderii mondiali. America, Europa, Marea Britanie îi pun lesă scurtă, zgardă electronică şi clopoţei ca la câinele de vânătoare. Îi blochează banii în bănci, îi închid rutele aeriene. E renegat, e rejectat… Spumegă, e furibund… Un comentator politic a interpretat toată tevatura asta, urâta afacere ucraineană instrumentată de Vova, în cheia unor disfuncţii fiziologice ale septuagenarului care se filmează cum face baie la copcă şi vânează penultimul exemplar de tigru Siberian…Totul este un coşmar şi se petrece aievea.

Am tins să-i dau crezare şi întâmplarea face că am purtat o discuţie, duminică seară, cu o amică, de specialitate, căreia i-am împărtăşit opinia culeasă de la televizor… “Fugi de aici, n-are nicio treabă cu andropauza, cu teama de îmbătrânire, cu hormonii şi glandele. Omu’ e psihopat patentat, generic vorbind. Luat la bani mărunţi poate fi catalogat cu anetopatie, adică lipsa simţului etic; ce este legitim şi ilegitim, bine/rău. Aşa s-a născut. Problema este că lui n-are cine să i se opună, din cauza fricii pe care a instituit-o. Istoria recentă dovedeşte că psihopaţii tind şi ajung în frunte, la început ca instrumente folosite de alţii pentru a-şi atinge propriile scopuri dar odată ajunşi la acel nivel curăţă orice urmă din trecut”, psihiatra dixit!

Sursă:foto-editare Wedding Crashers

Între timp, pe frontul de est, un oficial al Ministerului Apărării de la Moscova a recunoscut pentru prima dată că ruşii au victime căzute în luptele din Ucraina. Fie ele chiar şi pentru denazificare şi dezarmare, demilitarizare, etc.

În ultima zi de iarnă calendaristică din 2022, corespondentul de război Cristi Popovici, scrie pe pagina sa de Facebook:

Jurnal de război. Ucraina, ziua 5.

Rușii suferă înfrângeri rușinoase peste tot în țară. Tancuri distruse, soldați prinși în capcanele ucrainenilor, blindate capturate de civili.

Devine tot mai clar că Ucraina nu va cădea, iar războiul va deveni unul de uzură, cu Rusia folosind cu succes doar rachete şi avioane. În lupta de la sol, ucrainenii câștigă.

Deși asaltate de 4 nopți, orașele rezistă. Niciun oraș nu este controlat de ruși.

Putin tremură. A acceptat deja primele tratative de pace, după doar patru zile de război. Se vor ține azi, la granița cu Belarus. Dacă va veni cu cereri absurde, ca predarea necondiționată, ucrainenii vor refuza şi vor lupta în continuare.

Vin arme non-stop din Occident şi sute de milioane de dolari pentru armata din civili şi rezerviști, iar sancțiunile economice internaționale paralizează Rusia. Dacă Putin continuă războiul ăsta absurd, îşi va arunca propria țară în sărăcie lucie.

Ucraina are lideri. Şi-a descoperit un președinte gata sa moară pentru poporul său şi un primar (Klitschko) gata să-i omoare pe toți cei care se apropie de Kiev.

Ucraina rezistă, la fel şi noi!

Camelia Ciobanu, de la Podul.ro inserează, tot pe contul său de Facebook:

Ziua 5. Kievul rezistă. Suntem încă vecini cu Ucraina. Slava Ucraina! O nouă zi de umilinţă pentru Psihopat. Canalele de Telegram ucrainene sunt pline cu morţi şi prizonieri ruşi. Apocalipsa unei armate pe care n-o mână în luptă decât nebunia unui dezaxat. Şi nu, Putin nu a înnebunit de curând. Aşa a fost mereu. Doar că războaiele şi crimele sale (ieri s-au împlinit 7 ani de când l-a ucis pe Boris Nemțov) n-au fost în buza Europei. Şi nici atât de întărâtat nu a fost, pentru că liderii lumii mereu i-au cântat în strună.

Filiala europeană a băncii ruseşti Sberbank a intrat în faliment, din cauza retragerilor masive din ultimele zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.