Acasă Alegeri 2024 Iulian Soceanu – primarul care este!

Iulian Soceanu – primarul care este!

10099
0
Foto: Alexandru BADEA
Foto: Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU

Am folosit în titlu butada „primarul care este” chiar dacă matricea semiotică cu pricina este în totală discordanță cu lejeritatea sintagmatică și chiar semantică cu care Iulian Soceanu a replicat întrebărilor  mele. Tâlcul calamburesc trimite de fapt eternizarea în funcția de prim-edil al localității căci la 48 de ani, s-a înscris la propria-i succesiune în post pentru a treia oară, deși eu am insistat să-i reamintesc că a mai exercitat și o jumătate de mandat, ca substitut de primar al Techirghiolului.

În fine, Iulian Soceanu  aflat sub oblăduirea Ordinului „Maica Domnului Rugătoarea” al Patriarhiei Române, mai degrabă practician decât teoretician, nu crede în postulate precum cele din manualele de management organizaționale care stipulează că după opt ani într-o funcție de leadership nu mai performezi, te blazezi și se manifestă pericolul rutinei care în mod eronat este confundată cu experiența.

În fine, așa sunt ăștia tineri, au impresia că impetuozitatea ține locul cunoștințelor…

Dar ziceam despre Iulian Soceanu și impetuozitatea lui. Dacă ascultați interviul o să vedeți ce argumente invocă pentru a-și adjudeca al treilea mandat de primar al micului orășel cu aproape 8.000 de locuitori. Are textele la el… Fonduri europene, bani atrași, dezvoltare explozivă, sistematizare, Plan urbanistic General (PUG) – primul și singurul din tot județul, țintă de peste 5.000 de locuri de cazare în sistem turistic autorizat, hoteluri noi, baze de tratament, parc industrial pentru ramuri producătoare non-poluante și servicii logistice…Cai verzi pe pereți, zic eu! Nu, o să vedeți că nu-s declarații electorale!

Bine, bine, dar cu utilitățile cum stați că lumea-i cam supărată cu racordurile la gaze, că le sare asfaltul de pe drumuri, conductele de apă, bani cheltuiți din bugetul primăriei pentru asfaltat și astupat șanțurile…Cum e, cum stăm?

Că câr, că mâr, cât pe ce să se dea la mine, auzi! Avea răspuns la toate, nu conta că nu-i dădeam dreptate. Un tupeu, ceva de nedescris!

Stațiune, stațiune, dar cu distracțiile cum stați, după ce se lecuiește cu pământ negru poate că mai vrea lumea să se și distreze, să chiuie de bucurie, cum se poate asta? Un dans, o muzică, o chindie? Nu, n-ai să vezi așa ceva în concepția primarului Soceanu. Eu îl întrebam de una el venea cu alta…”Și avem reprezentat și turismul ecleziastic, și cine vrea să se reculeagă la locul de veci al  sfântului părinte duhovnic, arhimandrit Arsenie Papacioc, înmormântat în curtea Mânăstirii Sfânta Maria, pioșenie, evlavie; aici la Techirghiol vindecăm și sufletul nu doar trupul!” Lasă-mă frate în durerea mea, zic eu, morții cu morții vii cu vii, ceva mai sprințar nu oferiți? “Ah, da, pentru categoriile de vârstă mai tinere și chiar și pentru adulți există Clubul nautic Român care are o bază sportivă dedicată yachtingului, canotajului, natației…sporturi pe apă în general.”

Bine și așa!

Și după ce ne-am frecat noi așa preț de vreo juma’ de ceas, n-am rezistat și luându-l mai pe după corcoduș cu ce sport ai practicat și pe ce poziție ai jucat rugby, deci ai fost în atac, îți place ofensiva, ești vijelios, furtunos, temperamental…Atunci de asta îți mai zic câte unii „Jăratec!”

“Cine, io, pe mine, cine, n-am auzit, nu știu, care…?” Ah, păi înseamnă că trebuia mai întâi să te întreb dacă ții supărare, dacă ești pricinos? În fine, cred că ne-am despărțit cât de cât prieteni…

Vedeți și singuri și trageți concluzia vizionând timp de 35 de minute podcastul: https://youtu.be/Qa36Ii8aW4U!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.