Acasă Alegeri 2024 “Rețeta Valu Traian” leac pentru Județul Constanța

“Rețeta Valu Traian” leac pentru Județul Constanța

6579
0
Sursa: PNL Filiala Județeană Constanța
Sursa: PNL Filiala Județeană Constanța

Luigi FRIGIOIU ■

Motto: “We all live in a yellow submarine
Yellow submarine, yellow submarine”
– Beatles

Duminică, la ora prânzului, presa locală a fost invitată la o scufundare cu submarinul galben în sediul PNL de pe str Traian. Ne-a întâmpinat surâsul inconfundabil al Ceraselei, gazdă ireproșabilă. Ceilalți liberali nu prea zâmbeau, erau, chiar, ușor crispați semn că pregătirile de campanie au intrat în linie dreaptă.

La pupitru de comandă se aflau, Bogdan Huțucă – președinte PNL Constanța și Florin Mitroi – primarul din Valu lui Traian, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța. Alături de ei un cetățean care se făcea că lucrează ca Mircea Dinescu la Revoluție, din studioul 4 al TVR, în regia lui Caramitru, cunoscut de altfel pe la Digi TV ca analist militar-politic și care a bătut drumul până aici tocmai din Eforie. Își zice Vergil Chițac, susținea că e amiral-pensionar și, în timpul liber, primarul Constanței. I-a plăcut la primărie și liberalii, oameni iertători și mărinimoși i-au mai dat o șansă să se îndrepte.

Pare un geniu neînțeles și pustiu cuprins de tristețe, remușcări, regrete. E sincer. Întrebat cum stă în sondaje a răspuns că nu-l interesează acest aspect minor al vieții. Pentru domnia-sa e important e că, în Constanța, există o “masă critică” a populației care-l susține în ceea ce face, chiar și când nu face nimic. Am fugit la DEX-ul limbii române și m-am convins că gura Amiralului adevăr grăiește. „Masă critică” înseamnă cea mai mică cantitate de material fisionabil, capabil a întreține o reacție nucleară în lanț. Nu știm cine formează “masa critică” a Amiralului dar reacția nucleară deja s-a declanșat. Dovada: aspectul străzilor și bulevardelor, “stil Hiroșima” după explozie.

Când s-a trecut la discuțiile despre Consiliul Județean, atmosfera s-a destins. Conversațiile au devenit colocviale, joviale, deschise. Parcă eram toți la un pahar de vorbă la “Domeniile Mitroi”. Situație normală, performantul primar din Valu lui Traian, Florin Mitroi, e desemnat candidat PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean. Deși la CJ problemele sunt mai complexe, Mitroi e gata să se înhame la treabă. “Bon vivant”, are cu ce, are cu cine, a început, deja, să-și schițeze echipa. A avansat un nume: Florin Goidea, fost director APC și actual ACN, va veni alături de el, ca administrator al județului.

În conferința de presă s-au lămurit diverse controverse. George Scupra, de pe lista scurtă a liberalilor pentru șefia CJ va candidat pentru un nou mandat la Primăria Ovidiu. Nu-i cu supărare, primarul Scupra e tânăr și de viitor.

E adevărat, PSD-iștii au umblat, ca întotdeauna, cu șopârle și îmbârligături. În primul rând, au inventat plângeri false făcute de Mitroi unor colegi de partid. Apoi, pentru că nu i-au găsit nici un nod în papură, i-au criticat producția de vinuri. Minciună în falș! Pun mărturie și eu și colegul Dan Mihăescu – și dacă nici noi nu ne pricepem?!- că sunt super-băubile licorile lui din Podgoria Murfatlarului! Aromă-buchet, tot ce-ți poftește pipota. Conform reclamei, produsele Domeniilor Mitroi “s-au născut din pasiunea pentru vin și, înseamnă, o viziune care a prins aripi”. Depun mărturie fanii delicioaselor licori care, după degustare, au avut senzația că pot zbura spre înălțimi de pe colinele din vie.

Că tot am ajuns la machială și machitori, jurnaliștii l-au căutat pe actualul președinte CJ, Mihai Lupu. Pentru că nu era la pupitru și nici dedesubt, s-au gândit că, poate, cântă pe la alte mese. Ne-a lămurit președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă. Lupulică a pățit ca bețivul care gustă mai multe sticle dar nu golește nici una. Adică, a preluat la cheie multe proiecte județene PNL-iste, dar n-a finalizat nici unul! Nu i-a rămas decât să-și bârfească propria filiala, doar-doar mai linge de la ceilalți o cafea “moca”. Evident, îmbunătățită cu juma’ de vodcă.

Am aflat și că preș-ul PSD Constanța, Felix Stroe, își continuă programul de slăbire. Face jogging între primării încercând să corupă, creștinește, edilii. Fiecare primar primește o icoană sființită la moaștele lui Lenin din Mausoleul de la Moscova ca să treacă la partidul ateului Ion Ilici Iliescu. Deși PSD se laudă că a racolat o armată de primari, doar trei, din localități mici, au pupat icoana și poala popii Teodosie. O precizare: primarul din Castelu, Nicolae Anghel (cunoscut ca Deli-Niki) nu pleacă nicăieri.

Săbiile s-au ascuțit, lupta poate să înceapă. În final, ca un veritabil Făt-frumos din basme, Florin Mitroi a declarat că e gata să se bată nu cu unul ci, chiar, cu trei candidați PSD. Se referea, probabil, la balaurul roșu cu trei capete: deputatul Stroe, jupânul Felix și Sursa Dan (numele conspirativ dat de Securitate în liceu fostului boss de la RAJA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.