Acasă PAMFLET Maricel se smochinește!

Maricel se smochinește!

10637
7
Imagine prelucrată în scop ilustrativ
Imagine prelucrată în scop ilustrativ

Dan MIHĂESCU ■

Motto: Este adevărat că nu poți păcăli toți oamenii tot timpul, dar oricând poți păcăli suficient de mulți pentru a conduce o comunitate sau o țară! Will Durant / Istoria civilizației (1885–1981)

Ceva ciudat îmi atrăsese atenția chiar atunci, pe loc, dar luat cu efervescența momentului care în loc să sfârâie se fâsâia, n-am stat să filtrez informația astfel că deunăzi am deschis iarăși folderul cu poze de la „parastasul în viu” al candidaților PSD la Primăria și Cconsiliul Județean Constanța. Și…da! Așa e! E-n neregulă. Pe când toată lumea de la prezidiul ăla, mare cât al Congresului PCUS, arăta morcovită, Maricel era smochinit.

Nu că mi-ar fi stârnit compasiune, îngrijorare sau vreun sentiment nobil, dar ce-am citit pe fața lui m-a intrigat așa c-am luat drumul Agigei să aflu șpilul pentru care Maricel cel Cîrjaliu era mai fiert decât partidul. Adică de ce să se îngrijoreze el mai mult decât toți, pentru ce va să fie?

Ca orice investigator sub acoperire, odată intrat în sat am dat să mă pierd printre băștinași. Am apucat-o agale pe ulițele din centru, desfundate și colbuite. Mai căscam gura la câte-o casă, priveam  peste câte-un gard, mă zgâiam pe la tarabele din piață când, ce să vezi, nimeresc la “3 Chiloți” când descărca bere proaspătă. Cer și eu o cafea  și mă proptesc la varice, pe o latură de masă. Lângă mine, pe colț, trei “cocoși” de-ai casei “plimbau” un PET de 2,2 litri cu bere blondă pe care o “poșteau” cu evlavie.

„Frumos aici, tare frumos”, strecor eu, cu voce tare, un început de socializare…”Frumos pe dracu”, primesc răspuns pe loc!

Foto: „3 Chiloți”

Încurajat de reacția venită din public, nu las să se răcească atmosfera și bag „perversa”: “Bine, oricând e loc de mai bine da’ mie mi-a plăcut ce-am văzut și la televizor cu domnu’ Maricel, primarul c-a făcut și școale, și drumuri și poduri și grădinițe și festival cu pește cu Andra și Măruță, păi dacă nici asta nu-i ca lumea? Și cică anul ăsta o să fie și mai mișto”! “Ei pe mă-sa”… îmi răspunde a lehamite, unul dintre ei și mă sare imediat din schemă, dar încep să clănțăne între ei. “Chiar așa, ai auzit mă? Cică gata”! “Gata ce”? “Gata cu Cârjaliu.” “Ce, îl ia”? “Nu-l ia nici dracu, zice că vrea el să plece. Și-a făcut plinul și-a luat și tainul și-i pe cai mari. Zice că și-a rezolvat să-l facă deputat da nu vrea să piardă nici ce-are aici, că nu-i prost să dea el primăria din mână și și-a făcut jocurile cu partidul să-l facă viceprimar pe mofluzu’ ăla de-l ține atârnat după el prin primărie… A lu’ Smochină. Întâi se face el primar; pe Smochină vrea să-l pună vice’ și pe urmă pleacă deputat la București și rămâne Smochină să-i țină locul de primar până la alegerile alelalte”. “Du-te bă că nu cred”!? „Da bă, se poate, c-am auzit și eu asta, că el a mai făcut așa și până acum. Ce, n-a condus singur primăria cât a vrut? E bazat, face ce vrea mușchiu’ lui, cum vrea și când vrea, că are cu ce. Am auzit eu”, zice al treilea de pe margine.

Chiar și așa, al dracu’ Cîrjaliu ăsta, vorba consăteanului care-și lua tainul de „pâine lichidă” la “3 Chiloți”, dis de dimineață. Așa o lucrătură temeinică chiar nu gândisem că se poate. Deci de aia mi se păruse mie că toată lumea de la PSD avea o problemă și doar Maricel alta!? Și la urma urmei, cine mama naibi e Smochină, moștenitorul dinastiei Cîrjaliu?

Ce auzisem îmi era de ajuns așa că dau binețe, urez poftă-bună în continuare, plătesc, mă urc în Matiz și mă pun pe „gugălit”. Hopaaa, ăsta e Smochină? Futu-i!… Chiar nu pot să cred. Dar stați. Citiți, priviți și ascultați!

 Cîrjaliu se consolidează la Agigea: Reales președinte al organizației locale a PSD

sâmbătă, 27 august 2022 Redacția TOMIS NEWS 0 Comments

  • Miercuri, 24 august, a avut loc Adunarea Generală a Organizației Comunale PSD Agigea, în cadrul căreia a fost ales noul Birou Local al Partidului precum și structura organizației TSD, OFSD și OPSD Agigea, în următoarea componență: Președinte – Cîrjaliu Cristian Maricel; Vicepreședinți – Smochină Daniel Cosmin, Neguș Marius Alexandru, Moraru Carmen Alina; Secretar – Chiru Cătălina Maria; Membri – Apostol Valeriu, Andrei Florin, Marcu Doru, Petre Daniel Lucian; OFSD Agigea – Președinte – Vreme Elisabeta; Vicepreședinte – Arbureanu Alina; Secretar – Zaharia Cristina; Membri – Ispas Cătălina, Agiacai Sybel, Radu Ioana; TSD Agigea – Președinte – Beitula Enis; Vicepreședinte – Vlad Claudiu; Secretar – Vlase Ioana; Membri – Topa Elena, Androne Dalin, Tudorof Laurențiu; OPSD Agigea – Președinte – Vreme Vasile; Vicepreședinte – Niță Ștefania; Secretar – Smochină Mihai; Membri – Gâscă Garofița, Bolat Genghiz, Radu Gheorghe.

Apoi, găsesc un interviu pe site-ul Focus Press, din 10 noiembrie 2023, de unde aflu că preopinentul Smochină a descoperit că „ziua de muncă începe de dimineață” și că își „face un traseu prin comună până ajunge la birou”.

  • „Ziua de muncă începe de dimineață, verific presa prima oară. Înainte să ajung la birou încerc să îmi fac un traseu prin comună, să văd dacă s-a întâmplat ceva. Atunci când ajungi la primar și trebuie să îl consiliezi trebuie să vii cu soluții. Nu să îi spui fă asta, zi asta. Drept urmare trebuie să fii pregătit când mergi la o discuție cu primarul”. „Comunicarea este principala nișă pe care îl consiliez. Și cred că s-a văzut acest aspect. După aceea intervin și pe alte domenii pentru că am o experiență vastă. În mare parte eu răspund la solicitări. Dar noi suntem o echipă”. „Sunt vicepreședinte PSD Agigea. Agigea are acum un singur candidat la primărie. Lista de consilieri se decide în echipă. Îmi doresc să fiu în Consiliu Local ca să fac ceva pentru comunitate”.

Sublimul ridicolului și al imposturii îl atinge însă într-o regurgitare abulică, impostură de puțoi imberb cu urme de mărar pe față, pusă pe Tik-Tok:

La naiba! Și când te gândești că pe atârnache ăsta l-a proptit la Primăria Agigea, Horică „Găină Vopsită”, “fratele de pâine și de sare” al lui Maricel Cârjaliu, ca să-i iasă și lui de-o chiftea, după ce-l adusese de la București ca să-l slujească în campania electorală din 2020. E clar, spune-mi cu cine umbli ca să-ți zic cine ești. Vorba aia, prost să fii PSD să ai!

Imagine prelucrată în scop ilustrativ

7 COMENTARII

  1. Citesc și mă minunez. Dacă este pe bune sau nu, dar este extrem de plauzibil. Acest Semizeu al comunității care conduce Agigea calare pe un cal alb cu o sabie de fer, ar fi crimă împotriva umanității să ajungă prin parlament. Iar face competiție lui Ciuca la bâlbâiel. Iar tânărul Smochina (acest personaj de poveste care după față pare tandru, iar după ochelari SCAFANDRU) să ajungă primar…

  2. Vorbiți de oameni pe care nu-i cunoașteți. Primarul chiar face treabă față de foști și alții.va batetijoc. Cât va dat Matei și cu ciobani să scrieți porcăria asta

  3. Bvo. Nu știu dacă filmulețul este o făcătură sau nu. Dacă nu este făcătură, vaide capul lui, se vede că i-au murit lăudătorii. Și am și eu o rugăminte. Puteți să îl rugați dă-mi de-a și mie numărul lui Iglesias? Am o nunta și vreau să o fac la golful pescarilor. Poate cu relațiile domnului smochina și cu pilele domnului Măricel iese o treabă buna

  4. Halal pamflet! Mai degrabă un bun exemplu de expresie grotescă a unui act intelectual complet ratat. Mai aveți de halit multă mămăligă ca să vă iasă magia decantării în esențe pure a unor circumstanțe și oameni utilizând deștept estetica sarcasmului ironic. Scrieți în stil grobian, doar de dragul ocării, despre realități pe care le observați superficial și le împăunați cu fel de fel de miștocării și bârfe obosite, crezând că purtați pălăria imensă a lui Caragiale sau mustața lui I.H Rădulescu. Mă încearcă, pamfletistic vorbind, o mare poftă de smochine!

    • Băi Smochină, apreciez deranjul dar sincer nu mai era nevoie să participi la castingul ăsta căci ne lămurisem deja cât ești de prost, așa am aflat că nici orele de gramatică a limbii române nu ți-au fost dragi de vreme ce nu-ți vine bine să folosești sufixul adecvat când adjectivezi substantivul pamflet/pamfletar. Eu nu știu ce fumezi dar stilul pamfletistic nu există decât dacă-l inventezi, și pe urmă trebuie să ți-l aprobe Academia Română.

  5. Și cum stăteam eu așa liniștit așteptând să-mi treacă cheful unei zile de luni, hopaaaa! Articol cu sulițe, săbii scoase din teacă orgoliului , buzdugane aruncate în smochin poate cade ceva! De dragul cinematografiei agigene mi-am tras un castron de floricele și aștept următoarele comentarii. Hai că se poate…! Eu promit că nu atac scrierile corecte sau incorecte, ci doar fac pe cetățeanul turmentat și întreb! Eu cu cine votez? Parol!

  6. Vocea și talentul, poate și-un frate mandatar, toate îl recomandă pentru funcția vizată. Are și-o televiziune, dar nu aici. E cum intri-n Botswana, imediat pe dreapta. Deocamdată e închisă, că și-acolo merge treaba exact ca moneda locală: 1 Pula=0.073 USD. Experiența în industria cosmeticelor, este un avantaj competitiv extrem de puternic, că în politică e nevoie, când se-mpute treaba dai cu dezonorant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.