Acasă PAMFLET Teo Show Total la Academia Tomitană

Teo Show Total la Academia Tomitană

23071
1
Prelucrare foto în scop iustrativ
Prelucrare foto în scop iustrativ

Luigi FRIGIOIU  ■

Trăim în plină epocă a imposturii și plagiatului. Parlamentul și Guvernul e plin cu astfel de exemple: pușcăriabili, deținători CV contrafăcute. N-a fost suficientă explozia de falși licențiați și falși doctori, am trecut la “next level”, avem și falși academicieni.

Toată lumea știe că în Constanța exista un singur academician care, de altfel, a dat numele propriei scoli de fotbal: Academia Hagi. Iată că Gicuță are un concurent puternic care s-a afirmat ca vârf de atac deşi lui îi place fundaş. Bine, omu schimbă frecvent echipa că are campionat bogat şi uite aşa când trage la poartă când din contră… E vorba de Teodosie Preaînaltul, Snagoveanu-Șpagoveanu, Macedon-Petrescu, Mache-Porcu sau cum s-a mai numit ipochimenul de-a lungul vremii. În cele ce urmează, pentru a nu fi confundat cu alți infractori-turnători etc, îi voi spune simplu – Teo.

Preaînaltul Teo crede în Dumnezeu, dar într-unul bronzat cu cornițe și codiță. Și se închină, mai ales, la ochiul acestuia, “banul”. Teo e, mereu, urmat de un alai de atârnători, cică, sobor de popi. Sutaniștii îi cară respectabila trenă și i se adresează cu respect maxim numindu-l “stăpâne”. Principala grijă a trupei de bărboși e ca Stăpânul să aibă, întotdeauna, lustruit Toiagul (semn al bărbăției și înaltului rang religios). Iar ca să rămână în grațiile Marelui Preot trebuie să cotizeze periodic. Asta se face doar băgând adânc mâna în Cutia Milei la bisericile unde sunt repartizați conform cotizației.

Dornic de ranguri și răngi mari și tari, Teo și-a mai tras o titulatură falsă, ca să se umple total de respect: cacademician, adică un altfel  de academician! De fapt Întreit Cacademician, dacă-i trecem pe răboj şi cele două ranguri pe care şi le arogă, de membu al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România başca la Academia Europeană de Științe, Arte și Litere din Paris.

Pentru acest nemăsurat orgoliu şi-a făcut jucăria lui, tot aşa cum vrea să-şi tocmească mitropolia lui, morganatica cacademie, poreclită în acte Academia Tomitană, cu care organizează diverse acțiuni despre istoria veche a Constanței, face onoruri, dă titluri, acordă merite şi indulgenţe, mai ceva ca „Papa cu-a lui trei coroane puse una peste alta” (vorba poetului)… Din păcate, așa-zisa Cacademie Tomitană Şpagoveană a amuțit când excavatoarele lui Bucă-Ovală, investitorul strategic din Stejaru, aruncau la groapa de gunoi vestigiile arheologice de lângă statuia Lupoaicei.

Între 21iunie-1iulie, Academia Tomitana împreună cu Arhiepiscopia Tomisului, a organizat un simpozion internațional dedicat Sfântului Dionisie Exiguul și poeziei. S-au pus ceva bani publici la bătaie, la eveniment participând invitați din 11 țări!

Prelucrare foto în scop ilustrativ

În prezidiul “Academiei”, de-a dreapta Tătucului Teo Tomitaneo a stat, ca de obicei, “profesorul academician” Constantin Barbu. Care nu e nici una-nici alta, ambele titluri fiind false. Intrat în conflict ideologic cu propriul hair-stilist, netunsul Barbu e eminescologul ce se închipuie reîncarnarea Luceafărului. Însă, pe zi ce trece, aduce, tot mai mult, cu stafia, decât cu sosia lui Eminescu.

Lucrările primului simpozion al altei invenţii – Academia Universală a Poeților – a debutat în Sala Magna a Arhiepiscopiei Tomisului. S-a continuat cu eseuri susținute de teologi și scriitori. Programul a cuprins: lansări și prezentări de carte, atelier de scriere, conferința „Mongolia, patrimoniu istoric și cultural multimilenar”, recital de poezie susținut de către poeții invitați. Corala „Armonia” s-a produs şi ea vocal.

De o secțiune aparte s-a bucurat poetul Ovidius. La statuia sa, s-a săvârşit recitalul de poezie „Salve Ovidius!”. În localitatea Ovidiu, au fost admirate Biserica, Geamia, Centrul Cultural, plaja și faleza. Invitații au vizitat Insula Ovidiu și au urmărit filmul „Metamorfosis di un Poeta” (cu ocazia împlinirii a două milenii de la moartea poetului).

Din păcate, nu a fost vizionată celebra peliculă “Eu, tu și Ovidiu” cu nea Florinache Piersică, Violeta Andrei și Jean Constantin. Era mai interesant!

Lucrările s-au desfășurat pașnic, fără incidente. Teo Tomitanus a înflorit, s-a simţit în largul său fiind gazdă adulată, unanim apreciată ca prof. univ. dr. cacademician – făcut şi nenăscut, vorba scripturii. N-a mai apărut niciun datornic, țepuit de șmenarul Teo, care să-şi ceară banii înapoi pe munca prestată. Doar, cacademicianul Barbu nu s-a abținut și l-a urecheat pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al lui Daniel, patriarhul BOR. Motivul e unul cât se poate de serios: femeia lui Bănescu, cu care s-a căsătorit, e muiere; ruşine să-i fie. Cu ocazia simpozionului au fost acordate diverse distincții: premiul „Cununa de aur Ovidius”, Medalia de Aur „Dionysius Exiguus”, diplome de membru al Academiei Universale a Poeților, diplome de membru titular al Academiei Tomitane. “Marele Premiu” al Academiei Tomitane nu a fost acordat. E vorba de “Toiagul lui Teo” care rămâne sub sutana prea-înaltului, ferit de ochii curioșilor. De altfel, respectivul toiag a devenit obiect de Patrimoniu Național, alături de capul lui Mihai Viteazul, sabia lui Ștefan cel Mare, ștromeleagul lui Terente-regele bălților etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.