Acasă Alegeri 2024 În primul rând, Corbu!

În primul rând, Corbu!

10402
1
Foto: Alexandru BADEA
Foto: Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU

N-am cunoscut până acum o candidată la funcția de primar mai aprigă și determinată în a-și susține cu argumente punctele de vedere, ca Ioana Robu, consilier local PNL în slujba concetățenilor din comuna Corbu, cu două mandate la activ.

Ce o mână pe Ioana Robu în lupta electorală? În primul rând se oftică atunci când sunt risipiți banii publici, fără număr, fără rost și dă exemple cu ghiotura din ultimii patru ani, când zice că s-au spart vreo 2 milioane de euro, excedent bugetar moștenit de la fostul primar.

Pe ce s-au spart banii publici? Pe povești SF! Adică? Adică gen: să măsurăm urma lăsată de pește când înotă prin apă și a păsării pe cer…

Și când vorbea despre SF-uri, candidata PNL la Primăria Corbu, Ioana Robu, nu avea în vedere acronimul Științifico-Fantastic și la studiile de fezabilitate comandate și plătite de primărie pentru proiecte inutile și fără finalitate previzibilă precum construirea în comuna Corbu a unor blocuri prin ANL într-o parcelă care nu este racordată la utilități. Adică nu are apă curentă și mai ales rețea de canalizare. “Ce să mai vorbim despre rețeaua de gaze naturale care nu a ajuns nici până acum în sat deși pe teritoriul nostru administrativ trece conducta de extracție din mare și distribuție în sistemul național de transport?”, se întreabă Ioana Robu în interviul pe care l-a acordat la „Potcovăria lui Dan”.

Printre proiectele cu care candidata PNL, Ioana Robu, vrea să-i determine pe concetățenii ei să-i acorde mandatul de Primar al comunei Corbu, se numără asigurarea apei potabile pentru  locuitorii satului Luminița și a canalizării, inclusiv a poluării cu pulberi atmosferice rezultate din activitatea industrială și de prelucrare a calcarului. Mai multe puteți să vizionați aici, accesând acest link: https://youtu.be/Wtb87wLszPg

“Va trebui să lucrăm în ritm accelerat la întocmirea documentației și depunerea proiectului pentru dimensionarea corespunzătoare a rețelelor de distribuție a apei potabile și de canalizare din comună căci în momentul de față, cel puțin vara când crește consumul, mai mult de jumătate din gospodăriile corbenilor au țevile de la robinet uscate. Noi care trăim la doi pași de lacurile Corbu și Tașaul – considerat cea mai mare rezervă naturală de apă dulce din România, ne stingem de sete vara, din cauza proastei gospodăriri. Nu e normal. Și în acest context vă spun că împreună cu colegii mei liberali am fost împotriva investițiilor pentru extinderea rețelelor de utilități publice și de modernizare a drumului comunal către parcelele de teren dinspre Plaja Corbu, la margine cu Rezervația Biosferei Delta Dunării. Am considerat că nu este normal să cheltuim bani și să investim în dezvoltarea unor noi zone pentru turism când noi îi ținem pe locuitorii noștri în noroi, nu suntem capabili să le dăm apă la robinet și nici gaze. Noi suntem angajați în slujba corbenilor și trebuie să-i avem pe ai noștri în vedere, în primul rând, și după ce ne terminăm toate treburile în comună putem să ne gândim și la turiști. Sloganul liberalilor este Prin noi înșine dar aici putem să zicem și „Pentru noi înșine”! Dacă sunt oamenii cu bani care doresc să investească în zonă, foarte bine, să o facă dar cu banii lor și ai băncilor nu cu banii cu care ar trebui  noi să ne cârpim drumurile înnoroite de pe ulițe ori să ne asigurăm apa de băut în casă și la animale”, a opinat Ioana Robu, candidata PNL la funcția de Primar al Comunei Corbu.

Urmăriți interviul, integral, aici: https://youtu.be/Wtb87wLszPg

1 COMENTARIU

  1. Fostul primar, Gălbinașu, era galben doar la culoarea politică. Cam leneș, îi plăcea să stea la soare de aceea era mereu bronzat. A urmat un edil cu nume funebru predestinat: LUMÎNARE. Nu-i de mirare că a ars rapid și a produs doar fum. AMIN! E momentul ca cetățenii din Corbu (corbeni sau corbi) să voteze un primar adevărat, viguros, hotărât! VOTAȚI un PRIMAR ROBUst! Adică, ROBU la CORBU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.