Acasă PAMFLET Burghezia🍅preferă Mamaia în extrasezon

Burghezia🍅preferă Mamaia în extrasezon

10073
0

Dan MIHĂESCU ■

Azi dimineață, sâmbătă 13, m-a dat pe spate când am văzut primul stol migrator de turiști din anul acesta, curat vestitorii primăverii, sosiți chiar înaintea deschiderii sezonului estival pentru băștinași, defilând ordonat, disciplinat pe esplanada din Mamaia, în căutarea unor locuri pentru tolănitul la soare, ori a hotelurilor care, ce să vezi, încă nu s-au deschis.

După cum arătau, după cum se îndemnau unii pe alții, încălțați vai mama lor cu ADIBAȘI chinezești, înțoliți cu fâșuri roșii, munictorești, am zis că-s veniți cu bilete prin sindicat; oameni năcăjiți care s-au bucurat la „iefteneala” de dinainte de reducerile din pre-sezon. Parcă, zic, mi s-a părut, cap de stol să fi fost Horică Constantinescu-OPC și atunci se justifica presupunerea mea…Oamenii, fie au reclamat că n-au găsit hotelul fie cer despăgubiri pentru că au fost înșelați și și-au dat seama că au venit degeaba, că nu-i vremea lor, cum se zice. Ba, alții mai răi pot să comenteze că vremea lor a fost, dar a trecut de vreo patru ani. În fine, m-am ținut și eu după ei, cu mașina, cât am putut, până când prin geamul întredeschis al autoturismului au început să intre frânturi de comentarii: Par….Stro….Dum…, Ce…? De ce…? Pen’ ce…? Hai mă…! Mă…lași!!!!

I-am depășit ușor, ca să nu le dau praf în ochi și privind prin retrovizoare încep să deslușesc ce-i cu „coloana a cincea” abandonată…Nu-s turiști sindicaliști, este burgezia roșie 🍅, floarea PSD (Partidul Stroe Dumitrache), trimisă în campanie electorală prin pustietatea din Mamaia, ca să reanimeze înairipatele de pe plajă și câinii pribegi, să le obțină dea votul și susținerea pentru partid și candidatii lui.

Băi frate, în așa hal să ajungi să-ți fie târșe să dai ochii cu lumea prin oraș și să o iei prin pustietatea unei stațiuni estivale de pe litoral, înaintea deschiderii sezonului? Și apoi chiar dacă Mamaia ar fi fost plină ochi de turiști, oamenii ăia ar fi fost veniți din ofara orașului și a județului, poate și a țării, deci oricum nu ar fi avut drept de vot. Manevra asta evazivă vândută ca strategie de marketing electoral este precum vizita transatlantică a lui Ovidiu Cupșa la Hollywood, ca să obțină votul comunităților de români din America pentru Primăria Constanței, chipurile. Hai mă, ne lăsați!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.