Acasă Cronica Hazul de necaz, atât ne-a mai rămas…

Hazul de necaz, atât ne-a mai rămas…

15516
0

Luigi FRIGIOIU ■

În isteria Zilelor Constanței am căutat zone ferite de kitsch-ul generalizat ca o metastază în oraș. Spre surprinderea mea, nu am fost singurul. La concertul Adei Milea – “Am o sanie în pod” -, Clubul Phoenix a fost plin de fani. Iar Dan Puric a reușit să umple cu spectatori sala Casei de Cultură cu un show stand-up comedy – „Votati, Mă!”

            Cărăm zăpada cu Ada

Ada Milea e una din cele mai originale prezenţe artistice româneşti. Absolventă de teatru, a jucat puţin pentru talentul său, alegând să creeze muzică de spectacol şi jocuri cântate. Ada nu pare să facă niciun efort să atragă atenția: mereu în tricou și jeanşi, cu chitara, cuvinte chibzuite şi interpretare total personală. Foloseşte cuvinte usturătoare care ajung la ţintă, tocmai datorită acestei interpretări. Așa a fost la concertul “Am o sanie în pod” din Club Phoenix. Ada Milea a fost secondată cu succes de Bobo Burlăcianu de la “Fără zahăr” cu care se completează și se sincronizează perfect. Cei doi au fost acompaniați la percuție de simpaticul Alex Neagu, un tânăr cu reale calități muzicale și actoricești. Deși am sărbătorit recent Paștele, sâmbătă, 18 mai, datorită vremii de afară, s-au fredonat și melodii specifice sezonului rece. “Am o sanie în pod, N-o dau jos, că nu-i comod / Decât să o scot în stradă, Mai bine car în pod zăpadă”.

“Spiritul liber, Umorul si Credința ne vor Salva!” – Dan Puric

Spectacolul „Votati, Mă!”, al lui Dan Puric e o călătorie printre realitățile societății contemporane, un recital cu umor spumos. E o radiografie a sufletului românesc dar și o proiecție a ceea ce am putea deveni. Dan Puric face o analiă a responsabilității cetățenești. Explorează democrația, corupția, manipularea mediatică și rolul individului în societatea contemporană. Cu umor inteligent și ironie tăioasă, Puric invite la reflecție asupra valorilor și principiilor de la baza alegerilor politice și personale. Capacitatea lui Dan Puric de a combina armonios elementele de divertisment cu conținutul profund e inegalabilă. Cei aproape 800 de spectatori (!) au fost contaminați de energia sa, dar, în același timp, au fost provocați să gândească critic pentru a-și exercita drepturile democratice cu înțelepciune. Dan Puric și-a folosit abilitățile actoricești și, prin monologuri acide, a invitat spectatorii să-și examineze propriile convingeri și alegeri. „Votati, Mă!” a fost o experiență culturală care i-a lăsat îngândurați pe cei prezenți.

Totuși, în ciuda problemelor zilnice, în seara luni, 20 mai, toți constănțenii am plecat optimiști din Casa de Cultură a Sindicatelor. Dan Puric ne-a asigurat că noi, românii, suntem unici și speciali: singurul popor care atunci când călcăm în rahat, spunem că avem noroc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.