Acasă Cronica “Caii de la Letea” la Căluțul de Mare

“Caii de la Letea” la Căluțul de Mare

6231
0
Sursa foto: Mihaela Petre
Sursa foto: Mihaela Petre

Luigi FRIGIOIU ■

Lansare albumului Mike Godoroja & Blue Spirit

Pe 22 mai, Teatrul “Căluțul de Mare” din Constanța a fost stație a turneului național realizat de Mike Godoroja & Blue Spirit cu ocazia lansării albumului trilogie „Viață-Iubire. Armonie. Zbor”. Proiectul asociază muzica cu elemente-spectacol de sound&video design, elemente teatrale și momente de improvizație. Fiecare piesă – segment de sunet, lumini, video și interpretare teatrală – a susținut romantismul modern declarat de Mike.

Prima realizare Art-Rock transpusă scenic de Mike Godoroja intră în stiluri variate de la rock la blues, de la soul la folk, chiar, muzică jazz și progresivă. S-au folosit instrumente exotice: Hurdy Gurdy, Cigar box guitar, Autoharp guitar sau sintetizatoare de la cele clasice moog, până la cele digitale Touch Screen Synthesizer. Cel mai complex demers Mike Godoroja e o producție cu puternică amprentă multimedia: sunet surround, poeme muzicale cu scenariu ce reflectă ideile Trilogiei. Albumul e o provocare-invitație în zona muzicală specială “art-rock”.

Noul album-trilogie, introduce versiunea sterilizată și reactualizată a piesei “Caii din pădurea Letea”, una dintre cele mai populare.
Alături de “Blue Spirit” (Vali Vătuiu-tobe, Emanuel Gheorghe “Fisă”-claviaturi, Adi Vișteanu- ghitară, mandolină, sitar, Lucian Tudosescu-sound, video & lights design) pe scenă au urcat invitați de onoare. Actorul Eugen Cristea a recitat poemele lui Mike Godoroja. Au mai evoluat chitaristul de blues-jazz Rareș Totu și constănțenii noștri – Dorian Pîrvu, Tibi Duțu și Tibi Topor – foști membri ai trupei.

Cariera lui Mike e impresionantă: peste 1000 de emisiuni radio-tv, peste 1500 concerte, director artistic la 8 Festivaluri, producător artistic la peste 30 albume. În timpul facultății a organizat  Festivalurile de jazz neoficiale apoi, emisiuni cu Florian Pittiș și Florian Lungu. Timp de 14 ani a produs albumele formației Iris. A colaborat cu Felicia Filip, Marius Popp, Johnny Răducanu, Laura Stoica, a realizat primul festival de Jazz în România, după 90, cu Chick Corea, i-a adus pe Ray Charles, James Brown, Jimmy Smith. Azi. trupa Mike Godoroja & Blue Spirit împlinește 26 ani.

De fiecare dată, Mike aduce prospețime și dorința de nou. La fiecare apariție, echipa Blue Spirit&Mike Godoroja propune titluri surprinzătoare. Publicul devine dornic să exploreze alături de Mike și echipa lui, zone muzicale speciale pline de un potențial creativ.
Cariera lui Mike traversează peste 25 ani, fiind unul dintre pionierii programelor de jazz, rock și blues de la radio-tv, jurnalist cultural, autor de poeme, producătorul muzical și artistic a unor nume legendare din România. La prodigioasa carieră se adaugă activitatea în proiectul Mike Godoroja&Blue Spirit, cu albume, sute de concerte în România și participări la festivaluri în Belgia, Franța, Olanda, Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.