Acasă Cronica eMenTi=M&T

eMenTi=M&T

14751
0

Luigi FRIGIOIU

Maicăl de la Constanța

De multe ori, solistul Mihai Treistariu e comparat cu o privighetoare. Se spune că trilurile sale pot atinge cinci octave și jumătate, adevărat record. Era un moldovean mignion, o mogâldeață de om, când a ajuns la Constanța din Piatra Neamț. A cântat în trupa Valahia, alături de Costi Ioniță și Dorin Topală, apoi a urmat cariera solo. În 2006, a obținut cea mai bună clasare a României la Eurovision (locul 4), cu piesa Tornero. Datorită glasului de excepție și pentru că iubește copii a fost, de multe ori, asemuit cu nemuritorul Michael Jackson.

Foto: Vali Matei

Din 2014, a început să formeze voci de valoare. Atunci, a avut 11 elevi la “Românii au talent”, vreo 15 la “X Factor”, vreo 20 la “Next Star”. Apoi, și-a deschis școala de muzică: “eMenTi Academy”. Vrea să promoveze pe cei merituoși, școala să fie o rampă de lansare. Spune că jumătate din showbiz n-au valoare, sunt intrați pe sistem PCR (pile, relații, cunoștiințe), iar tinerii talentați stau acasă și se uită la televizor. În prezent, în jur de 150 elevi studiază la eMenTi Academy. Profesorii sunt exigenți și, după câteva luni, copiii iau premii, cântă la spectacole, urcă pe scenă, intră în studio de înregistrări, merg la București să vada ce înseamnă showbiz. Performanță, excelență, calitate!

La eMenTi Academy se studiază canto clasic, muzică populară, pian, vioară, acordeon, dans, pictură, se fac ședinte foto, se înregistrează piese, se filmează videoclipuri. Mihai “Maicăl” Treistariu a format o comunitate și în afara școlii: merge în diverse tabere cu copii.

Pe 6 iunie, “eMenTi Academy” a împlinit 10 ani de activitate. Evenimentul s-a serbat la Centrul Cultural Jean Constantin. Armonie, prietenie, copii frumoși, muzică și talent! Cursanții și îndrumătorii artistici au urcat, cu entuziasm, pe scenă. Voci pline de har, elevi și mentori, au aniversat 10 ani de activitate pedagogică muzicală. Magia muzicii, energia, pasiunea și talentul au creat momente unice! Cei prezenți au avut șansa de a trăi bucurie, emoție, iubire! Felicitări copiilor, îndrumătorilor, părinților!

Foto: Vali Matei

Prezentarea spectacolului au realizat-o Mihai Treistariu și Mihaela Florea, managera școlii. Instructori de dans: Marina Crăciun și Alisia Filip.

Mihai Treistariu a cântat în duet cu fiecare profesor: Elena Vasile Călin, Liliana Cornilă, Mihaela Tone, Vivi Petcu, Ana Maria Anagnoste, Rodica Șerban, Ioana Țuțuianu, Elena Georgian.

Liliana Cornilă – Licor a avut dublă calitate. Ca instructor canto, a evoluat cu grupa ei de elevi de la secția muzicală. Iar, ca profă de pictură, a realizat o expoziție de desene, împreună cu micii artiști plastici ai școlii, propunând o lună a copiilor, iunie, plină de culoare.

La mulți ani, eMenTi Academy!

Folk, pop și Pamporea!

Pe 8 iunie, la Club Phoenix, s-a derulat un spectacol agreabil, pentru toate gusturile. Clubul a fost plin semn că lumea – sătulă până-n gât de gogoșile electorale servite de candidați în campanie – era dornică de distracție și recreere. Îmbucurătoare a fost prezența foarte multor tineri.

Primii au evoluat, folkistul Marius Mituliță și Valentina Ioana Albu (Grupul 2M). Marius Mituliță e un folkist cu suflet mare fiind implicat în multe proiecte artistice de voluntariat. Cei doi au interpretat compozițiile lui Marius și alte hituri folk.

A urmat trupa Alegra condusă de Bogdan Florin Secară. Pe scenă, maestru Secară, avocat cunoscut, s-a mișcat, în haina de artist, la fel de lejer ca în Barou, înveșmântat în robă. Chitarist de valoare, Bogdan Florin Secară a slalomat elegant printre șlagăre interne și internaționale, cum o face printre prevederile Codului Penal când rezolvă dosarele din instanță. Alături de el s-a aflat tânărul Alexandru Secară, fiul său, talentat organist. Trioul Alegra s-a completat cu juna solistă Simona Bălan, posesoarea unei voci de calitate.

Spectatorii au cântat folk, au fredonat șlagăre dar, parcă, simțeau nevoia de mișcare. Așa că prezența solistului de muzică armânească, Nicu Atanase, a fost binevenită. S-a format o horă mare, tradițională și s-a țopăit pe piese binecunoscute: Pamporea, Lună Albă, Lea Marie, Lăi gione picurare etc.

La plecare, regretatul patron al Clubului Phoenix, Gigi Mărgărit (aromân și el), părea că ne zâmbește din poza îndoliată de pe bar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.