Acasă Turism Muzeul se închide, povestea continuă

Muzeul se închide, povestea continuă

3704
0

Dan MIHĂESCU

Data de 14 septembrie 2024 va fi una specială marcând ultima noapte de funcționare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) în sediul consacrat din Piața Ovidiu căci după 47 de ani expoziția permanentă se va închide pentru un amplu proces de restaurare.

Povestea MINAC însă va continua într-o altă clădire, cu o expoziție permanentă ce va grupa cele mai frumoase piese din patrimoniul de peste 400 000, până la revenirea în emblematicul palat municipal din din Piața Ovidiu…

Până atunci însă, muzeografii îi invită pe constănțeni și pe turiști pentru o ultimă noapte în Piața Ovidiu ce promite să fie una de neuitat!

Astfel, sâmbătă, 14 septembrie, în intervalul orar 12.00 – 23.00 copiii, dar și părinții, își vor putea lua la revedere de la MINAC, instituție care îi va aștepta să participe la o serie de activități precum ateliere de desen și de modelaj în lut, în cadrul cărora cei mici vor putea reproduce cele mai frumoase piese din colecția muzeului (orele 12 – 17).

Apoi între ora 12 și 17 prezentări istorice și proiecții video nonconformiste, reunite sub titlul Istoria spusă altfel.  Vor fi organizate și tururi ghidate gratuite în expoziția de bază a muzeului, acolo unde cercetași voluntari și specialiști reputați ai MINAC le vor spune vizitatorilor povestea celor mai frumoase artefacte și a modului în care acestea au fost descoperite.

Se organizează o tombolă la care participanții vor avea șansa de a câștiga bijuterii cu simboluri și figuri misterioase, de importanță istorică și momente de reconstituire istorică, în cadrul cărora dacii și romanii (voluntari costumați) îi vor ajuta pe vizitatori să facă un spectaculos și bimilenar salt înapoi în timp.

Duminică, 15 septembrie, Muzeul mai poate fi vizitat, pentru ultima oară, însă după programul normal 10.00 – 17.00.  În ambele zile de week-end accesul în muzeu va fi gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.