Acasă Economic Silviana, nectarul zeilor, panaceu reinventat de un cofetar

Silviana, nectarul zeilor, panaceu reinventat de un cofetar

807
0

Narcis GAIDARGIU

Eram tentat să încep cu un istoric al brăgii, băutura aceea a tinereţilor multora dintre noi, răcoritoare, care deopotrivă ne îndulcea şi ne strepezea dinţii, uşor aspră şi deopotrivă catifelată. Aș fi umplut ceva rânduri, dar fără niciun folos pentru Silviana, nectarul din cereale. Nu e numai bragă, e și iaurt, e și borș, e smoothie, e bere. Da, toate la un loc, cel puțin așa o simțim gustativ.

Mă scuzați, n-am făcut prezentările.

Silviana. Silviana Bio, din mei și secară ecologice. Este o băutură alcalină, fermentată, fără îndulcitori, bogată în complexul vitaminic B organic.

Nu conține E-uri, aditivi sau conservanți alimentari.

E recomandată dimineața, cum s-ar zice, pe stomacul gol – nu, nu e nevoie să vă verificați pătrățelele – e adică, înainte de masa de dimineață și de gustările dintre mese.

Este probabil, cel mai bogat aliment în siliciu organic, calciu organic, magneziu organic, fier organic, un supliment alimentar realizat sub îndrumarea academicianului Ovidiu Bojor, care apreciază meiul ca fiind „regele cerealelor”, având rol de regenerare a celulelor. Ajuns în organismul nostru, bio-magneziul din mei intră în aproximativ 300 de reacții pozitive.

Chestia asta cu organic, organic, organic mă pusese pe gânduri. Nu înțelegeam de ce se subliniază repetitiv, când era suficientă o enumerare cu „organic” la final, un fel de caré de ași cu „organic” în coadă?!

Mi-am dat și răspunsul. Trebuia să se înțeleagă cât se poate de clar că toate sunt organice. Îmi plăcea, îmi mângâia frumos auzul chestia asta cu, bunăoară, „siliciu organic”, dar culmea ignoranței, totuși, habar n-aveam care era șpilul cu asocierea asta de cuvinte.

Cu ce adică, se diferenția și de ce era nevoie de precizare?

Organic!? Hmmm …

Până aici auzisem doar de chimia organică, de care nu fusesem vreodată pasionat, dar nu era cazul, nefiind vorba de hidrocarburi și, mai auzisem de Regulamentul Organic, dar nici de istorie și politică nu era vorba aici. Atunci, ce era cu organicul ăsta?

Pe noptieră aveam, deloc întâmplător, un număr al revistei Formula As, din al cărei articol „Paznicul tineretii: SILICIUL ORGANIC vă redau câteva fragmente:

„Diferența dintre siliciul organic și alte forme de siliciu

Până de curând, manualele de medicină vorbeau aproape în exclusivitate despre efectele nocive ale siliciului, care, inhalat sub formă de pulberi, produce temuta silicoză, o boală pulmonară cronică, specifică minerilor. Într-adevar, siliciul simplu, din diversele straturi minerale de pe scoarța Pământului, poate fi extrem de dăunător atunci când este inspirat.

Pe cale internă, acesta, în cel mai bun caz, nu are nici un efect asupra sănătății. Doar siliciul organic, adică legat cu hidrogen și carbon, în cadrul unor procese naturale desfășurate în organismul unor bacterii sau plante, poate fi asimilat de către organismul uman, având efecte benefice.
Oamenii de știință, cum ar fi cercetătorul francez Loc Le Ribault, au studiat zeci de ani, pentru a afla cum se transformă siliciul mineral în siliciu organic. Ei au aflat că doar foarte puține bacterii, câteva alge și câteva plante inferioare sunt capabile să asimileze siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral. Din păcate, alimentația contemporană, din cauza chimizării agriculturii, conține foarte puțin siliciu organic, lucru care dăunează profund echilibrului și sănătății organismului, așa cum vom vedea.

Riscurile deficitului de siliciu

Organismul uman este genetic programat să fie aprovizionat constant cu siliciu organic, într-o cantitate suficientă – cca 20 mg pe zi, pentru un adult, doza necesară de siliciu organic crescând pe măsură ce înaintăm în vârstă. Privarea organismului de acest oligoelement duce, în timp, la apariția unor tulburări și afecțiuni extrem de diverse. Primul simptom, atunci când siliciul este deficitar în organism, este incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul și magneziul. Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscată, îmbătrânește prematur și iși pierde elasticitatea, este afectată de boli cum ar fi psoriazisul, acneea, eczema alergică. Rând pe rând, părul, unghiile, oasele și articulațiile sunt slăbite și devin vulnerabile la boli, cauzate de lipsa siliciului. În ultimă instanță, apar bolile cardiovasculare și cele ale aparatului respirator (bronșită, astm). În schimb, atunci când este suplimentat siliciul din surse naturale, foarte multe afecțiuni se ameliorează și, nu în puține cazuri, se vindecă, așa cum vom vedea”.

Pentru cititorii noștri care doresc să afle cum siliciul organic contribuie în acțiunile de prevenire și tratare a aterosclerozei, arteritei, hipertensiunii, accidentelor vasculare sau hipercolesterolemiei, în reconsolidarea rapidă a țesutului osos după fracturi, în cazul rupturilor musculare, luxațiilor sau ruperilor de ligament, în osteoporoză, reumatism, psoriazis, herpes, hepatită, gripă, papilomatoză, arsuri, tuberculoză, tulburări de creștere la copii, deficit de calciu sau boli autoimune, probleme privind degradarea și căderea părului ori ca adjuvant în terapiile de reîntinerire și înfrumusețare,  vă punem la dispoziție articolul integral din Revista Formula As (http://www.formula-as.ro/2011/993/medicina-naturii-44/paznicul-tineretii-siliciul-organic-14389).

„Nectarul Silviana are un aport esențial la reglarea ponderii corporale, este un aliment complex pentru 24 de ore și, neavând amidon în compoziție, nu îngrașă. Poate fi definit ca o băutură, un supliment alimentar nutritiv-energizant” – a declarat academicianul Ovidiu Bojor.

Nectarul Silviana, conform certificatelor de analize, este recomandat în tratamentul celulitei, prevenirea bolilor de plămâni ale scafandrilor, parașutiștilor, piloților și personalului de bord al aeronavelor, scade riscul de infarct cardiac și cerebral, are proprietăți antioxidante și imunostimulatoare, previne îmbătrânirea prematură și tumorile cancerigene, scade riscul de dobândire a diabetului și al apariției nodulilor mamari, scade riscul de apariție a crizelor de astm la copii. Contribuie la diminuarea poftei de mâncare în cazul copiilor, adolescenților și adulților supraponderali. Este recomandat pentru toate categoriile de vârstă, în cazurile de prediabet sau diabet de tip 2.

Ca orice pe lumea asta, Silviana are și limitări sau contraindicații. Nu este recomandat în cazurile de diabet de tip 1. Nu vindecă, însă ajută, corectează sau reglează.

Se încheiase conferința de presă destinată lansării Silvianei, de unde primisem cu această ocazie, doi litri de produs.

Simțeam că am nevoie de o resetare „organică”, așa că am acționat în consecință.

Între timp, un grup de prieteni, care aflaseră de Silviana, comandaseră pe www.nectarsilvian.ro pachete de 5 sau 10 litri.

Era vineri după-amiază. Am început timid, cu 250 ml. Băutura, adevărată mâncare lichidă, îmi ținu de foame până seara. Am mai băut, de poftă, poate de nevoie, încă 250 ml.

Duminică – profitând de faptul că mă aflam prin zona Casei de Cultură – am mers la cofetăria Silvian de unde am mai cumpărat cinci litri. Luni dimineață lipseau de la apelul cântarului 2,7 kg. Mi-am sunat prietenii. Și ei aveau aceleași rezultate. Am continuat discuția cu circulația periferică, tensiunea, glicemia, încheieturile, pielea, că deh, avem subiecte comune. Am pus în funcțiune Silviana pentru toți membrii familiei, de la 20 la 88 de ani. Bunicii abordau băutura ca pe un reconfortant, cei tineri ca pe un smoothie și, în general funcționam toți cu cel puțin o viteză în plus.

Eram din nou în parametri mai mult decât organic funcționali.

De atunci au trecut două săptămâni, în care am mai pierdut 2,4 kg.

Am făcut calculul și-am ieșit pe plus. În tot acest timp, mâncasem mai puțin și am reușit să fac mai multă mișcare. Eram pe plus, plus, plus și, cu ceva mai mulți bani în buget.

Prietenii mei, de asemenea.

Poate se datorează optimismului? O fi placebo? Ce credeți? Puteți verifica.

Foto şi postprocesare: Victor GAIDARGIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.