Manuel VLĂDUȚ ■
Consiliul municipal al orașului Hamtrack, aflat în compunerea metropolei Detroit din Michigan, Statele Unite ale Americii (SUA), alcătuit din șase membri, va fi format în întregime din musulmani, alături de primarul – tot musulman – al orașului, Amer Ghalib, în urma alegerilor parţiale la termen organizate pe 9 noiembrie a. c, titrează siteu American Renaissance, într-o postare de pe data de 14 noiembrie 2021, www.amren.com, preluând un articol publicat de cotidianul de tradiţie, DETROIT FREE PRESS.
Acest lucru ar fi trecut poate neobservat, dacă nu ar fi fost o premieră în istoria alegerilor democratice din Statele Unite ale Americii şi a fost posibil ca urmare a schimbărilor în ponderea populaţiei din ultimul deceniu, spun analiştii care apreciază că astăzi un procent de 27 % din locuitori sunt musulmani stabiliţi aici. De asemenea, rezultate spectaculoase, din acest punct de vedere s-au înregistrat şi în Dearborn and Dearborn Heights, din vecinătate, unde au fost aleşi deasemenea câte trei consilieri locali de origine musulmană precum şi primari musulmani.
Primarul nou ales, Amer Ghalib – în vârstă de 42 de ani, a câștigat fotoliul de primar cu 68,5% din voturi, în fața fostului primar al orașului Hamtrack, Karen Majewsky – care a pierdut cu un procentaj de 31,5%. Orașul Hamtramck, ca și metropola Detroit, este cunoscut ca fiind locuit de o populație formată majoritar din imigranți, însă în trecut populația localităţii ce numără 28.433 de locuitori, fondată la origini, pe la 1700, de către fermieri germani, era majoritar catolică, şi aşa a rămas şi după ce aici s-au stabilit o comunitate mare de polonezi, începând din 1914, odată cu deschiderea uzinei de autoturisme Dodge. Astăzi însă, aproximativ jumătate dintre cetățenii săi sunt musulmani, aceștia fiind la origini imigranți arabi yemeniți (25%), iar alți 27% de origine asiatică (majoritatea din Bangladesh). Aproape toți yemeniții sunt musulmani, în timp ce americanii proveniți din Bangladesh sunt un amestec de musulmani, hinduși, budiști și creștini.
În Hamtramck trăiesc și câțiva musulmani bosniaci și musulmani afro-americani.
Hamtramck a atras atenția în 2015, când și-a ales primul consiliu municipal cu majoritate musulmană. Populația orașului a crescut cu 27% în ultimul deceniu.
Atât în Dearborn, cât și în Dearborn Heights, noile consilii orășenești vor avea fiecare trei membri care sunt musulmani. Alegătorii din Dearborn, Dearborn Heights și Hamtramck au ales primari musulmani pentru prima dată. Astăzi însă, în urma alegerilor recente, toți cei șase consilieri ai orașului Hamtrack, sunt musulmani.
La alegerile recente, au fost aleși trei candidați care sunt toți musulmani și se vor alătura celor trei actuali membri ai Consiliului Local, care sunt și ei musulmani. Cinci dintre ei sunt imigranți și unul este convertit la islam cu rădăcini ancestrale în Europa de Est.
Avocații grupurilor musulmane și experții spun că nu cunosc niciun alt consiliu municipal din istoria SUA care să fi fost în întregime musulman.
Membrii Consiliului au declarat pentru Detriot Free Press că religia nu va juca un rol în deciziile lor.
Ce a făcut ca fostul primar catolic Karen Majewsky, care a condus orașul timp de cinci mandate, să piardă alegerile? S-ar părea că mărul discordiei și sfârșitul mandatului său, a fost problematica LGBTQ…
În timpul campaniei, Majewski și Ghalib s-au confruntat pe probleme LGBTQ: Karen Majewsky a favorizat arborarea “drapelului mândriei” LGBTQ în fața primăriei, lucru căruia Ghalib s-a opus.
Problema a împărțit musulmanii din consiliu.
Într-un vot de la începutul acestui an, trei consilieri musulmani s-au opus afișării drapelului, în timp ce doi l-au susținut, a raportat Pride Source în iunie. Majewski a votat pentru a arbora steagul Pride după ce consiliul a ajuns în impas la 3-3.
Iată cum, declarația că religia nu va juca un rol în deciziile lor, este simplu redusă la absurd, când tocmai convingerea religioasă islamică, a dus de fapt la respingerea arborării drapelului curcubitaceu!
Islamul ca religie, la fel ca și creștinismul catolic ori ortodox, sau iudaismul, este profund conservator, practic incompatibil cu politicile progresiste sau neomarxiste ale promotorilor Noii Ordini Mondiale. Conservatorismul, tradiționalismul, naționalismul, nu sunt lucruri rele în sine, atunci când promovează cultura, valorile istorice și naționale, tradițiile și credința străbunilor, indiferent de apartența religioasă.
Dar este interesant de urmărit cum își vor repecta în viitor acești consilieri musulmani, promisiunea de a nu lua decizii în numele religiei. În Europa occidentală, în state precum Marea Britanie, Franța, Belgia, Germania, sunt cunoscute comunitățile musulmane din ce în ce mai numeroase din suburbiile marilor orașe, care datorită educației radicale islamiste, ajung să respingă legile statului de adopție și să pretindă sau chiar să impună legea islamică, Sharia. Iar aceste lucruri se întâmplă chiar sub ochii autorităților marilor democrații occidentale, în timp de creștinismul, fie el catolic, protestant sau ortodox, este sub asediul permanent al neomarxismului de stat „corect politic”…
Va riposta oare America – mama democrației – la asaltul din interior al islamismului radical? Sau asemenea bătrânei Europe, se va lăsa demolată bucată cu bucată, de „corectitudinea politică” a valului progresist al Globalismului mondial?
Foto: www.nbcnews.com