Acasă Sport În țara mincinoșilor înşelătoria e mai presus de lege; e sacră!

În țara mincinoșilor înşelătoria e mai presus de lege; e sacră!

2315
2
Facebook CSA STEAUA BUCUREŞTI
Facebook CSA STEAUA BUCUREŞTI

Teodor DUMITRU ■

O știre uluitoare publicată recent doar de siteul Telekom Sport cu titlul Poziţia oficială UEFA în legătură cu CSA Steaua Bucureşti: ”Nicio regulă nu interzice cluburile deţinute de stat”, vine să bulverseze complet întreaga istorie contemporană a fotbalului românesc! Sau poate că nu, atâta timp cât marile trusturi de presă nici nu i-au acordat atenția cuvenită încercând astfel să arunce batista pe ţambal. Asociația Steliștilor AS47 Bucureşti a obținut, în urma unei solicitări transmisă pe email către  Uniunea Europeană a Asociaţiilor de Fotbal (UEFA) – Media & Public Relations, un răspuns şi o poziţie oficială din partea forului fotbalistic european în legătură cu situația incertă în care se află viitorul Secției de Fotbal a CSA Steaua București: „Nici o regulă nu interzice cluburile deținute de stat”! Uluitor! Crâncen de dureros! Este drept că o astfel de opinie formulase şi Ionuţ Lupescu, ca director al Comitetului Executiv Tehnic al UEFA, în cadrul unei emisiuni de televiziune difuzată în februrie 2017.

Dar cu noua confirmare primită de la UEFA. Avem dovada astfel că am fost victimile unei dintre cele mai mari manipulări pe care le-am trăit în încercata noastră patrie, după misanscena revoluţiei din 1989, cultivate de această dată în perioada tulburilor ani 1998-2003, în care a fost persistent inoculată ideea de către mafia strecurată în sport și susținută de propaganda mediatică, cumpărată, aservită și încuvințată de autoritățile corupte, precum că ”UEFA interzice cluburile departamentale, deținute sau finanțate de stat”.

Această marota a fost excelentul pretext pentru mafia fotbalului să purceadă la realizarea celui mai mare jaf de identitate din istoria fotbalului românesc: acapararea brandurilor departamentale consacrate internațional, Steaua, Dinamo, Rapid, chiar şi Sportul Studenţesc. Manipularea abjectă din acele vremuri s-a realizat, evident, cu sprijinul jurnaliștilor care și-au călcat în picioare profesia și principiile deontologice, slujind indivizi ce nu aveau nimic în comun cu sportul să-și pună ghearele infecte pe cele mai strălucitoare echipe ale fotbalului românesc prin ridicarea la rang de adevăr absolut a unei minciuni ce a dăinuit, iată, până azi.

Unde erați dragi tolontani și ioanițoi pe atunci? Dar unde sunteţi acum, în al doisprezecelea ceas când văd că tăceţi mîlc şi întoarceţi capul pentru a nu vedea realitatea.

Îi întărâtaţi pe fanii fotbalului cu atâtea alte subiecte secundare, precare şi diversiuni abjecte, muşamalizând de fapt premeditat înfruptarea nesățioasă a unor becaloizi, păuneşti, copoși ori de-alde Badea, din bogăţia fotbalului autohton.

Cum vă explicați această amuţenie asupra subiectului repus pe tapet de AS47 domnule Sandu, domnule Lupescu? Voi, care ați ocupat ani buni funcții de decizie în cadrul forului european și ați fost membri ai biroului federal executiv UEFA? Unde erați voi, miniștri ai Sportului românesc în acea perioadă când s-a închis ochii la siluirea cluburilor fotbalistice tradiţionale? Ticluiați o legislație strâmbă și nedreaptă pentru interesele unor netrebnici şperţari şi buni cotizanţi la puşculiţele confidenţiale?!…


Bun! Surpriza este evidentă. Stirea trebuie bine rumegată și poate a se proceda la reconsiderarea întregului sistem juridic actual. Ceea ce UEFA nu interzice, accesul echipelor deținute de cluburi de drept public, legislația națională actuală restricţionează, și plecăm deja cu gândul la speța de-a dreptul hilară a CSA Steaua București, care, dacă ar câștiga Cupa României ar putea participa și chiar câștiga Europa League, dar ar avea interzis în Liga 1.

Lăudabilă este în acest sens, din nou, o altă inițiativă a AS47, care atrage atenția șefilor CSA Steaua și conducerii MApN pentru susținerea introducerii explicit în textul noii Legi a Sportului, ce se pitroceşte acum în retortele Ministerului Sportului, a permisiunii participării la competițiile organizate intern și internațional și a cluburilor de drept public, denumite și departamentale, așa cum de altfel participă în competiții prestigioase echipele altor ramuri de de sport ale cluburilor menționate .     

AS47

… Aș putea spune multe, privind retrospectiv dar realmente îmi este greață! Strângem din dinți, lăsăm capul în jos, înspăimântați de mâzga viitorului și mocirla prezentului, pentru naivitatea înghițirii unei minciuni ani și ani de zile, până când profitorii sau mai acrit de fotbal pentru că au luat până și praful de pe tobă, ne dăm două palme, ne scuturăm de greața momentului și încercăm să o luăm de la capăt.

Felicitări AS47, suporterilor steliști, pe care îi consider slujitori ai adevărului, străjeri ai dreptății!

2 COMENTARII

  1. Ce să zic? pe de o parte cluburile departamentale au o bază economică diferită de a celor private ceea ce la nivel de juniori devine jenant, iar la nivel de performanță nedrept pentru că una este să se dezvolte performanța pe banii de buget, ai tăi, ai mei, fără să fim întrebați și cu influențe (inclusiv politice) legate de departamente și de stat și altceva să dezvolte performanța bazată pe atractivitatea spectacolului care la rândul său atrage finanțări din reclamă și sponsorizări interesate de generare de imagine.
    Mai mult, cluburile departamentale, subordonate unor ministere, mai ales ministerului tineretului vin la concurență cu cluburi care sunt nevoite să își producă finanțarea pentru performanță din activitate de inițiere și sport pentru public ceea ce cluburile departamentale, chiar și cele școlare nu prea mai fac.
    Evident că sunt fan vechea echipă de fotbal Steaua cu palmaresul ei chiar dacă sunt conștient de asimetriile care au putut duce la performanța din 1986 pentru simplul motiv că a fost susținut, atunci, de ceaușești, cu puteri de excepție în racolarea de sportivi, cum face și astăzi, încă, Dinamo, și mai puțin Steaua după desființarea stagiului militar obligatoriu.
    Dar, pe de altă parte, dacă clubul privat de natație Aqua Team (mai tărziu Navy) nu ar fi existat, cu nebunia patronilor săi, Cătălin și Iulia Becheru, nici David Popovici nu ar fi existat și nici nu s-ar fi auzit de antrenorul lui, Adrain Rădulescu, care, într-un club departamental, nu ar fi ajuns să antreneze un Popovici pentru că ierarhia de club/stat l-ar fi folosit pe David pentru acoperire, prin talent propriu, pentru lenea și incompetența unor antrenori „îmbătrâniți și blazați” dar plasați semnificativ în ierarhie și nu în performanță. Am văzut asta de nenumărate ori!
    Când bugetul este asigurat de la stat, ca în multe cluburi existente, se stă. trebuie să vedem scăderile de performanță ale sportului românesc care nu vin din sau numai din lipsa resurselor materiale ci, pentru mine evident, din pervertirea mecanismelor care duceau spre performanță în mecanisme care duc spre bani și asta înainte ca performanța să producă acești bani.
    Prea mulți din măngarii, patronii, directorii ce se află în sport vor întâi bani și dacă mai rămâne noroc, timp, firimituri și preformanță în timp ce corect ar fi ca performanța să aducă resurse pe cale sde consecință a valorii spectacolului care stă la baza industriei sportului pe plan mondial!

    • Banii tai? Pai TU traiesti din ajutor social, la fel ca 80% din suporterii care sustin acesti gropari ai fotbalului romanesc. DACA tu nici pana acum nu ai auzit ca statele sa detina echipe sportive, traiesti in alta lume. Pai in America,Anglia,Franta sunt echipe ale Armatei, ale Marinei si ale Politiei. Si asta doar la un mic search pe net. Cred ca sunt mai multe tari care au, Germania si Spania. Dar din cauza ca metoda de scouting este foarte dezvoltata, aceste echipe nu ajung in primele ligi, ci dezvolta sportivi, care mai apoi sunt luati de la varste fragede de catre cluburile mari si automat nu au sanse sa mearga mai sus in ligi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.