Acasă EDITORIAL Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a refuzat să mănânce ciuperci

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a refuzat să mănânce ciuperci

1215
0

Cpt. Călin MARINESCU ■

Nu se poate să nu ne aducem aminte de un banc celebru al anilor 80 care suna cam aşa…Kremlinul a anunţat că 12 generali cu funcţii importante au trecut la cele veșnice după ce au mâncat ciuperci otravite la dineul oficial. Înainte de înhumare corpurile neânsuflețite au fost depuse pe aleea mausoleului din Piața Roșie pentru un ultim omagiu.

O batrână a observat ca unul dintre generali avea o gaura de glonţ în frunte şi l-a întrebat pe unul dintre cei care asigurau paza: Maică şi ăsta a mâncat tot ciuperci otravite? Iar răspunsul este antologic: Nu maică, ăsta n-a vrut să mănânce!

Aflăm zilele astea, de la televiziuni, că după ce a destructurat conducerea Secţiei Externe a FSB, celebrul serviciu de informaţii rus moştenitor al temutului KGB, Kremlinul a dezavuat 21 de generali, membri ai Statului Major al Armatei Federaţiei Ruse, urmaşe a măreţei Armate Roşii.

Sursa: cepa.org

Dintre cei 21 de generali, unul, șeful lor, Serghei Shoigu, , a descoperit că are inimă şi a făcut un infarct masiv – conform medicilor, în timp ce alte surse de încredere susţin că afecţiunea nu ar fi apărut din motive naturale. Ceilalţi 20, despre care presupunem că au refuzat medicaţia prescrisă (cu ciuperci sau infuzii de ceai cu Polonium-210), au fost arestaţi sub acuzaţia că şi-au însuşit sume consistente destinate unor actiuni de lobby în Ucraina premergătoare invaziei militare ce a fost ordonată de Putin la sfârşitul lunii februarie a. c.

Se pare că Rusia a surclasat pe departe Ucraina, trăgând pe linie moartă în total 32 de generali – 21 de la Armată şi 11 ai FSB, faţă de doar cei opt generali ruşi pe care i-au mierlit ucrainenii pe câmpul de luptă.

Aflam deci că Guvernul Rusiei a prevăzut un buget special, începând cu 2014, de peste 1 miliard de dolari americani anual, pentru cumpărarea de bunăvoință în vederea anexării Ucrainei iar Putin a constatat acum pe propria-i piele că în total au dispărut vreo 10 miliarde de dolari, fără a-şi atinge scopul. După cum s-a văzut, faţă de precedenta invazie din Crimeea, clasa politică şi armata ucraineană dar şi întreaga naţiune au reacţionat vehement faţă de intenţiile ne-Putin-ciosului de la Kremlin după ce Armata Roşie le-a încălcat frontiera de stat.

Evident, acest munte de bani a dispărul probabil parte în buzunarele unor ucraineni care nu au reuşit să ducă la bun sfârșit misiunea încredințată şi fără doar şi poate şi în buzunarele generalilor ruşi, că vorba ceea – cine împarte parte își face!

Mă întreb, oare ce sume au fost destinate unei țari ca Germania, care ușor, ușor a devenit dependentă de gazul şi petrolul Rusiei, dar României care şi-a boicotat propriul proiect de exploatare a gazelor din Marea Neagră graţie “prea-cinstitului” Dragnea si acoliţilor săi din PSD.

Ca atare nu trebuie să ne mai mire că avem atâtea muşte-fără-cap, susţinători zăpăuci ai politicii Kremlinului, permanent prezenţi pe canalele media sau la manifestaţii stradale ad-hoc!

Vă spun, mare atenţie la ciupercile otrăvite, sunt devastatoare, chiar dacă par atractive!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.