Acasă Eveniment Iată filmul scufundării crucişătorului Moskva

Iată filmul scufundării crucişătorului Moskva

4916
2
Sursa:Twitter @HarunMaruf

Cpt. Călin MARINESCU ■

Am idefinficat în seara de vineri, 15 aprilie, un videoclip publicat iniţial de canalul de Twitter „Dead District”, ce prezintă un scurt film aerian ce surprinde scufundarea unui bastiment greu, foarte posibil să fie cruciştorul Moskva, pe care ulterior l-am fragmentat în cadre separate pentru a analiza distrugerile de la bord generate de prezumtive lovituri aeriene ce ar fi provocat sinistrul.

Studiind cu atenție fotografiile nr. 1 și nr. 2 se observă cu ușurință că nava a fost lovită în două poziții, una spre prova, unde probabil se află magazia cu muniții, avaria fiind mai extinsă, și a două poziție în dreptul cuplului maestru (centrul longitudinal al corpului navei) unde avaria este de asemenea considerabilă dar nu așa de extinsă că cea din prova.

Avaria din prova se vede mai bine în fotografia nr. 1, unde se poate observă că în zona de impact a loviturii explozive  corpul navei şi tablele bordajului sunt deformate spre interiorul navei ceea ce demonstrează că nava a fost lovită dinspre exterior de o rachetă așa cum susțîn ucrainienii. Dacă ar fi fost o explozie dinspre interior după cum invocă mediile oficiale ruse, tablele bordajului ar fi fost deformare spre exterior. 

Este o explicație simplă legată de cinematică unei explozii. Evident nava a fost avarită puternic în prova și se remarcă în cadrele 3 – 7 fazale scufundării acesteia.

Din păcate nava s-a scufundat ducând în adâncuri o mare parte din echipajul de peste 500 de marinari de la bord, dar posibil și câteva focoase nucleare ceea ce nu trebuie să ne bucure, fiind la o aruncătură de băţ de litoralul românesc.

2 COMENTARII

  1. Nava din imagini nu este „Moskva”. Diferente clare la suprastructura si, mai ales, lipsa celor 16 lansatoare de rachete P-1000 Vulkan din prova ar trebui sa fie suficient de clare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.