Acasă Utilitare În satul Țepeș Vodă din judeţul Constanţa s-a raţionalizat distribuţia apei potabile

În satul Țepeș Vodă din judeţul Constanţa s-a raţionalizat distribuţia apei potabile

321
0

Începând cu data de 29 iulie a. c, RAJA SA va restricționa temporar accesul la apă, pentru abonaţii din satul Ţepeş Vodă, comuna Siliştea, judeţul Constanţa, urmând ca apă potabilă să fie distribuită pe reţea doar în intervalele orare 06.00 – 10.00 și 18.00 – 22.00, infomrează Biroul de Comunicare al companiei.

Potrivit sursei citate, restricţia temporară se impune pe fondul secetei accentuate din ultima perioadă, când s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă în sistemele centralizate operate de RAJA S.A, în special în zonele rurale iar la unele captări de apă subterană a scăzut nivelul hidrostatic și hidrodinamic, precum și debitele captate.

„În acest context, din cauza cerinței crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în bazinele de stocare suficientă apă pentru furnizarea în regim continuu iar pentru refacerea rezervei înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție. În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere”, precizează Biroul de Comunicare.

Consumatorii din zona afectată sunt avizaţi asupra faptului că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.

„Recomandăm cetățenilor din localitate să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice, evitarea risipei de apă și accentuarea reutilizării apei pentru nevoi gospodărești (dacă este posibil).

Pentru a putea face față secetei care este tot mai accentuată, este de asemenea foarte important ca în această perioadă să se evite folosirea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit. Apa trebuie folosită cu responsabilitate, strict pentru consum propriu și în scop menajer!”, precizează RAJA S. A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.