Acasă EDITORIAL Statul Major al Forțelor Navale regretă defecţiunea tehnică de la Ziua Marinei,...

Statul Major al Forțelor Navale regretă defecţiunea tehnică de la Ziua Marinei, da şi Teodosie să nu mai facă!

1384
0
sursă: focuspress
sursă: focuspress
Publicitate

Dan MIHĂESCU ■

O informaţie transmisă luni seară de Biroul de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN)precizează că instituţia, organizatoare a ceremoniei dedicată aniversării a 120 de ani de la instituirea celebrării Zilei Marinei Române, organizate pe 15 august, în Portul militar Constanța, regretă situația creată pe timpul oficierii serviciului religios când s-a întrerupt sonorul.

„Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio. Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată și comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceștia nu aveau legătură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios și au introdus următorul moment din ceremonial.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale va transmite, în cel mai scurt timp, către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate și exprimă încă o dată regrete pentru eroarea de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfășurarea ceremoniei”, se arată în comunicatul Biroului de presă al SMFN.

Defecţiunea cu pricina pare să-i fi tăiat macaroana arhiereului tocmai când credea că i se ivise ocazia unei slujbe de excepţie, ceva în genul recitalurilor exclusiviste ale Patriciei Kaas sau invitaţiilor onorate de Kim Kardashian la petrecerile private, având în vedere participarea restrânsă, pe sprânceană, la evenimentul din portul militar Constanţa, selectată de Marina de Război, pentru Iohannis. De unde să bănuiască trufaşul călugăr că tocmai atunci şi acolo, cineva are o zi proastă, transpiră abundent şi în loc să-l calmeze, cântarea bizantină l-a umplut de draci? Deh, se mai întâmplă! Şi iarăşi, nu-i mai puţin adevărat că Înalt Prea Simulantul (IPS), nici el nu obişnuia ca în vreun an să fie uşă de biserică cu respectarea timpilor din comperajul Zilei Marinei, sau a tipicului impus de militari, astfel că nu o dată au trebuit să întârzie elicopterele militare în aer, zburând la punct fix până ce să li se dea verde de survol cu drapelul naţional, pentru că ghionoaia nu-şi strângea catrafusele ca să lase loc deschiderii de paradă! C’est la vie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.