Acasă Utilitare RAJA va relua distribuţia apei potabile în zona de sud a Municipiului...

RAJA va relua distribuţia apei potabile în zona de sud a Municipiului Constanţa, începând cu ora 17.00

419
0

Abonaţii RAJA din cartierele de sud ale Municipiului Constanța: CET, Anda, Viile Noi, Km 4-5, Km5, Palas, IC Brătianu și Medeea, precum și cei din localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord vor avea apă la robinete în după-amiaza de miercuri 14 septembrie, în jurul orei 17.00, se arată într-o informaţie transmisă de Biroul de Comunicare.

Reprezentanții companiei de distribuţie, prezenţi la fața locului, estimează că vor finaliza remedierea avariei în jurul orei 14.00. Imediat, ce vor fi finalizate reparațiile, la stația Palas se vor face manevrele de vane necesare  pentru  furnizarea apei potabile. Până la intrarea în presiune a sistemului și reluarea alimentării cu apă a tuturor abonaților mai este nevoie de o perioadă de alte 3-4 ore.

“Ne cerem scuze abonaților afectați de aceste lucrări, dar din nefericire, atât pentru noi, angajații societății RAJA, cât și pentru utilizatorii serviciilor noastre, nu putem anticipa avariile, deoarece acestea au un caracter imprevizibil. În schimb, vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru ca aceste situații să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt”, precizează RAJA S. A.

Cele şase echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare (wome, vidanje, săpător, macara, etc.) lucrează la foc continuu de seara trecută, de la ora 21.00. S-a reușit decopertarea zonei avariate, prin spargerea masivului de beton pe o porțiune de peste 8 metri. La ora actuală se lucrează la partea de sudură pentru îmbinarea noului segment de la nivelul magistralei. Până la această oră, s-a lucrat pe conducta avariată doar cu reducerea presiunii. Decizia a fost luată pentru a scurta timpul de umplere a magistralei și implicit perioada în care sunt afectați consumatorii deserviți, având în vedere lungimea de peste 7 km de la stația de tratare și pompare Palas până la zona de intervenție. Dar, pentru conectarea noului tronson, este necesară oprirea totală a apei din stația Palas, pe conducta de 800 mm. În această situație, vor rămâne fără apă și abonații din cartierele IC Brătianu, Medeea și Palas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.