Acasă Educaţie Mișcare–Joc–Apă@UOC: patru weekenduri sportiv-recreative pentru studenții ovidieni

Mișcare–Joc–Apă@UOC: patru weekenduri sportiv-recreative pentru studenții ovidieni

523
0

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) a Universității Ovidius din Constanța (UOC), organizează timp de patru weekenduri, activități recreative și competiții sportive dedicate studenților ovidieni, în perioada 15 octombrie – 6 noiembrie 2022, sub egida proiectului Mișcare – Sport – Apă, informează conf. dr. Cristian POPA într-un articol publicat în revista facultăţii.

Potrivit sursei citate, primele două finaluri de săptămână, adică 15 – 16 și 22 – 23 octombrie sunt dedicate vitezei de reacție și echilibrului în sporturilor individuale precum: tenis, tenis de masă, badminton și sporturi nautice, în timp ce la activitățile din 29-30 octombrie și 5-6 noiembrie participanții vor trebui să dea dovadă de o bună coordonare și conlucrare în echipă la întrecerile de fotbal, volei și streetball.

În toate cele opt zile dedicate mișcării în aer liber, socialziării prin sport, dezvoltării capacităților coordinative și antrenării  lucrului în echipă, programul va începe la ora 10:00 cu înscrieri, ședință tehnică și organizarea unui Flashmob sau a unui program de dansuri aerobice. Activitățile coordonate și supravegheate de profesorii și studenții FEFS Constanța se vor încheia în jurul orei 14:00 în fiecare zi.

Competițiile organizate în cadrul proiectului „Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC)„, cod CNFIS-FDI-2022-0298, lansat în luna mai a anului 2022, se vor desfășura la sediul Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, Str. Cpt. aviator Al. Şerbănescu, nr. 1, iar studenții se pot înscrie la cadrele didactice cu care desfășoară orele de educație-fizică sau pe email: alexandru_abramiuc@yahoo.com/tomescu.gabriela03@yahoo.com.

Referindu-se la acest eveniment, decanul FEFS, prof. dr. Ionel Melenco, a apreciat: “Prima parte a proiectului Mișcare-Joc-Apă și anume etapa de achiziții s-a încheiat la finalul aceste veri, astfel încât studenții UOC beneficiază acum de o bază materială numeroasă și diversificată, fiecare dintre ei putându-se regăsi și practica disciplinele sportive preferate. În continuare, pentru a atinge obiectivul principal al proiectului și anume: îmbunătățirea nivelului fizic al studenților, prevenirea și reducerea inactivității fizice, a sedentarismului și a consecințelor acestor obiceiuri (creșterea în greutate, obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, stări anxioase, depresie etc.), deprinse în contextul restrictiv generat de pandemia globală de COVID-19, vom organiza începând cu acest final de săptămână întreceri sportiv- recreative dedicate studenților UOC.”

La finalul celor opt zile de întreceri, pe 6 noiembrie, studenții clasați pe primele trei trepte ale podiumului, vor fi recompensați cu premii achiziționate în cadrul proiectului Mișcare – Sport – Apă, dar și cu alte surprize oferite de partenerul traditional Decathlon-Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.